Karantändagboken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2021-03-11
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lucassi, Elin (form)
Illustratör/Fotograf
Elin Lucassi
Dimensioner
200 x 136 x 19 mm
Vikt
410 g
SAB
Hci
ISBN
9789177751618

Karantändagboken

(24 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-03-11
183
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hög igenkänning! Amelia

Det är stor igenkänning och jag skrattar åt glädjeämnen som hemodling, naturupplevelse, städning (!) och hopp om en framtid med mindre koldioxidutsläpp. /.../ Karantändagboken är kort sagt ett fint tidsdokument. Mats Almegård i Modern Psykologi

Jag tycker Lucassi fångar den märkliga dubbelheten i pandemitiden: det finns till att börja med en sorts lättnad i begränsningen, ett nyhetens behag. Sedan de ständiga bakslagen, upplevelser som går om intet. Vi blir alla mer eller mindre deprimerade, och en deppig kan inte lyfta en deppig vilket gör det svårt att vara en god vän i en pandemi . Ulrika Stahre i Aftonbladet

Lucassis dagbok skildrar allt från det dråpliga till det fasansfulla med sedvanlig finess och timing som man känner igen från hennes tidigare alster. Betyg 4 av 5. Andreas Mars, Shazam.se

Det är mars 2020. Myndigheterna har just uppmanat svenska folket att i möjligaste mån arbeta hemifrån. De flesta tror fortfarande att vi med gemensamma krafter ska kunna hålla den pandemi som nu sveper in världen i död och förödelse stången.

Serietecknaren Elin Lucassi är en av alla de som försöker hålla i, hålla ut och hålla avstånd. Hon är privilegierad, står varken i fronten på överfulla intensivvårdsavdelningar eller tvingas utsätta sig för fara på andra jobb. Men samma dag som hon och miljontals andra människor världen över uppmanas att bidra till att stoppa smittspridningen börjar hon dokumentera det som händer i serieform. Hon vet ännu inte att den karantändagbok hon påbörjar för att bearbeta det som sker ska komma att sträcka sig över hela 2020. Att ritblockets sidor i realtid ska fyllas med berättelser från Kina till Kärrtorp, berättelser som skildrar personlig förlust, panikkänslor och hur det i läge av kris inte längre går att blunda för samhällets grundmurade orättvisor.

Men dagboken kommer även berätta om en miljö som plötsligt får en chans att återhämta sig, om global solidaritet och den vanliga gråa vardagen som på något sätt alltid lyckas ta plats även i de mest omvälvande av tider.

Lucassis svartvita teckningar tecknar en allt tröttare vardag när vi börjar tröttna på skogspromenaderna med närmaste kompisen och att fira födelsedagar i sandlådan. Kanske är det så att vi inte kollektivt vill somna in i kollapsen? Kanske att vi börjar bli redo att se även djurhållningen på kinesiska marknader såväl som skidturisters resvanor som allas våra angelägenheter. Josephine Askegård, Arbetaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Karantändagboken
 2. +
 3. Den röda magins brödraskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den röda magins brödraskap av Yves Sente (inbunden).

Köp båda 2 för 521 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Karantändagboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nutidshistoria
  Anettemcl, 21 april 2021

  En fantastisk samtidsbeskrivning som det kommer bli kul att läsa på nytt om några år och visa för kommande generationer.

 2. Älskar den!
  Pia, 30 mars 2021

  Boken fångar pandemiåret 2020 klockrent. Både det jobbiga och det fina och roliga. Känslorna, rapporteringen, samtalen och relationerna. Och statsepidi... statsepidipi.... statsepidemiolol... STATSEPIDEMIOLOGEN!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elin Lucassi