Monstersamhället : från förnekelse till framtid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2022-05-17
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
215 x 140 x 19 mm
Vikt
362 g
SAB
Uhb,Ubaj
ISBN
9789177751717

Monstersamhället : från förnekelse till framtid

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-17
217
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Framtiden ter sig inte allt för ljus med klimatkris och extremväder, kollapsade ekosystem och massutrotning av arter. Hur ska vi kunna leva i den nya värld som väntar oss? Hur påverkas vi av att veta att vi bara genom att leva våra vardagliga liv förstör livsvillkoren för människor på andra platser i världen och för kommande generationer?

Hur ska vi överhuvudtaget förhålla oss till det samhälle vi byggt upp?

Människan har i alla tider skapat olika monster som utmanar och ställer frågor till mänskligheten. Som sätter gränser för natur och kultur, för människa och natur.

I boken Monstersamhället liknar Herman Geijer vårt moderna samhälle med relationen mellan Victor Frankenstein och hans monster i Mary Shelleys klassiska roman Frankenstein eller den moderne Prometeus.

Relationen mellan monster och skapare säger något om vår tid och situationen för människan i de rika delarna av världen. Vi skapar något som har potential att förgöra oss.

Genom att i fyra kapitel ta upp förnekelse, förberedelse, förändring och framtid för Herman Geijer oss genom de snåriga frågor vi alla nu behöver ställa oss. Det handlar om psykologiska mekanismer, vår övertro på teknik, fysiska behov, klimatprepping, gemenskap och vårt liv och vår död i kollapsens skugga.

"Monstersamhället är en jobbig bok. Precis som den ska vara, det hör liksom ämnet till. Men tack vare alla populärkulturella paralleller och en sympatisk personlig ton är denna jobbiga bok betydligt mer lättillgänglig än alla andra liknande (som jag läst i alla fall). För detta ska Geijer ha en eloge. Detta kan vara den ultimata klimatkrisboken. Nu gäller det bara att agera i enlighet med den också." Daniel Gustavsson, Skräpkulturbibliotekarien
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Monstersamhället : från förnekelse till framtid
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Monstersamhället : från förnekelse till framtid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En viktig bok som vågar se verkligheten
    Anders Fredriksson, 7 augusti 2022

    En viktig och tankeväckande bok som vill skapa förändring i en mörk tid. Läs den, bli motiverad och börja den nya resan till en förändring!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Herman Geijer