Vinterbad: En handbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-10-19
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Björkman, Heli (form) / Huett, Ulf (foto)
Dimensioner
218 x 173 x 20 mm
Vikt
473 g
ISBN
9789177751793
Vinterbad: En handbok (inbunden)

Vinterbad: En handbok

Inbunden Svenska, 2021-10-19
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Kalla bad är hett! Den första kompletta guiden till vinterbad är här!

Praktiska tips och härlig inspiration för både nybörjaren och den erfarna.

Över hela landet stiger människor ner i isvakar, kalla sjöar och hav. Somliga finner smärtlindring och bot mot nedstämdhet. Andra upplever en stund av stillhet i en stressad vardag. Ett kallt dopp är en upplevelse inom räckhåll för alla. Det kräver inte någon avancerad utrustning, lång flygresa eller stor plånbok.

Vinterbad tar upp aktuell forskning som förklarar badets positiva effekter för både kropp och knopp. Boken diskuterar olika andningstekniker, som är nyckeln till längre bad. Här finns tips för den som vill våga sig på sitt första dopp och för den rutinerade som vill levla upp sin upplevelse. Guiden tipsar också om resmål från Lapplands ishotell med vakar till Skånes kallbadhus, som alla erbjuder unika äventyr.

Så packa handduken och ta på dig något varmt. När du en gång upplevt kicken av att bada kallt kommer du aldrig att vilja sluta.

 

LISA BJERRE är författare till Vinterbad och hon är även skribent och journalist. Hon har tidigare skrivit två handböcker och har nu också släppt den första boken i kriminalserien Linje 17.

HELI BJÖRKMAN är grafisk formgivare och kommunikationsstrateg. Hon har formgett Vinterbad och driver designbyrån Typisk form.

ULF HUETT är fotograf och det är han som har tagit alla fantastiska bilder i Vinterbad. Han har tidigare bland annat gett ut böckerna Detaljer och Trädgårdsdetaljer.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna

  • Ensamt vittne

    Lisa Bjerre, Susan Casserfelt

    Det är en mycket dramatisk och starkt realistisk berättelse, med trovärdiga Stockholmsmiljöer. Styrkan i romanen är skildringen av huvudkaraktärerna. Språket är rakt, enkelt och lättflytande. Ensamt vittne är en av de bästa romaner jag läst om gän...