Illusionen om den amerikanska freden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2023-05-02
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
215 x 140 x 27 mm
Vikt
524 g
SAB
Kqa.6
ISBN
9789177752851

Illusionen om den amerikanska freden

(24 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-02
203
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Efter Rysslands militära överfall på Ukraina i februari 2022 lever vi i en förändrad värld. En farligare värld. I medierna beskrivs den allt mer i svart-vita färger. Demokrati mot diktatur.Ryssland och Kina mot USA och Europa. De civiliserade och rika nationerna mot de ociviliserade fattiga.
Utrymmet för neutralitet, alliansfrihet och olika åsikter krymper när militaristiska politiker och ideologer på olika sidorom demarkationslinjerna får allt större inflytande och avvikande röster tystnar.
Kunskapen om Rysslands och Kinas totalitära maktutövning är idag stor på grund av mediernas omfattande, kritiska bevakning.Samtidigt sjunker USA:s, den andra stormaktens, maktpolitik och otaliga blodiga militära ingripanden ner i medieskugga. Men för att förstå den helhet som är världen måste vi kunna se med kritiska ögon också på den makt som nu officiellt är vår allierade.
Den reella kostnaden för USA:s globala dominans har varit stort mänskligt lidande och kaos långt bortanför västs egna gränser. Stor makt har överlåtits till militära hökar och vapenindustriernas redan väldiga vinster har blåsts upp. Betalda lobbyister får orimligt inflytande, den parlamentariska demokratin urholkas och ifrågasätts.

Illusionen om den amerikanska freden är en oundgänglig bok för alla som vill se världen sådan den är och inte bara sådan den beskrivs. För alla som vill förstå säkerhets- och utrikespolitik och diplomatins förändrade roll.

"Denna bok tar upp många helt avgörande problem och är viktig läsning för var och en som söker efter vägar mot en mera fredlig framtid." Daniel Ellsberg

"Trita Parsi och Frida Stranne, två kunniga och klarsynta skribenter, gör i denna bok välbehövliga korrigeringar av vår bild av USA:s utrikespolitik." Hans Blix

"...en bok värd att läsa. Framförallt om man inte delar författarnas uppfattning, det är nyttigt att få pröva sina övertygelser." SVT, Per Andersson

"...en brännande påminnelse om att det är en krigisk supermakt som Sverige går i formell allians med." Aftonbladet, Petter Larsson

"Stranne och Parsi kan sitt USA." Göteborgs-Posten, Roland Poirier Martinsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Illusionen om den amerikanska freden
 2. +
 3. Supermakten : vad varje svensk bör veta om USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Supermakten : vad varje svensk bör veta om USA av Sanna Torén Björling, Frida Stranne (häftad).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Illusionen om den amerikanska freden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. På tiden att någon påpekar att kejsaren är naken
  Mpathi, 26 juli 2023

  Boken visar på konsekvenserna av det militär-industriella komplexets dominans av amerikansk politik som lett till det nuvarande amerikanska imperiet och borde läsas av varje svensk som inte förstår vad NATO-medlemskap innebär i uppgivande av svensk självständighet och underordning under imperiets intressen.

 2. Årtiondets viktigaste bok
  Lennart Strandberg, 19 juni 2023

  Eftersom vi ständigt matas av en skev och ofullständig bild i main stream media blir också vår uppfattning om omvärlden galen. Propagandan tillåts arbeta i fullständig frihet. Om vi fått läsa Strannes och Parsis bok i tid hade vi inte ens varit i närheten av NATO och världlandsavtalet. Världen är inte så svart-vit som vi ska lockas tro. Med ökade kunskaper kan vi avslöja dem som påstår detta.Våga ta emot denna kunskap.

 3. Världens mest våldsamma nation!
  Mats Mogren, 19 juni 2023

  Orättfärdiga direktkrig, proxy krig, stöd till vilka-som-helst om det tjänar USAs hegemoniska intressen. Om nutidens mest aggressiva och våldsamma nation. Nödvändig läsning för varje frihets- och fredssökande medmäniska i denna allt mer våldsamma värld!

 4. Välbehövlig bok
  Hillbilly, 15 juni 2023

  En informativ och balanserad bok om USAs roll i den unipolära värld de skapat.

  Bör läsas av alla som vill förstå varför makteliten i USA vill utmåla Kina som ett hot mot USA och Västvärlden.

 5. Lättillgänglig och viktig kunskap
  - (Göteborg), 14 juni 2023

  Det finns mycket att lära om USA och denna bok ger dig som läsare mycket kunskap på ett lättillgängligt sätt!

 6. Omskakande
  Johannes Ekrelius, 23 maj 2023

  Fräsch och saklig utvärdering av USAs utrikespolitik. Dags för oss i Sverige att vakna upp. Vi har levt i en dröm om det goda USA. Dess politiska/ekonomiska ledning är tyvärr motsatsen vilket författarna beskriver på ett vetenskapligt sätt. Rekommenderas varmt!

 7. Läsvärd bakgrundsbild till dagens konflikter
  Gösta Enberg, 23 maj 2023

  Att se mönster är inte alltid lätt, med den här boken har författarna försökt att ge en kort och bra beskrivning till bakgrunden av dagens konfliktsituationer. Innehåller nära 700 källreferenser för den som vill läsa vidare. En tankeställare inför våra nuvarande utmaningar, om man vill/orkar försöka förstå det som händer i världen.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna