Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2018-07-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Kellerman, Rasmus (form)
Dimensioner
178 x 111 x 15 mm
Vikt
142 g
SAB
Lz Trump, Donald
ISBN
9789177793595
Trump : miljarderna, medierna och makten (pocket)

Trump : miljarderna, medierna och makten

(5 röster)
Pocket, Svenska, 2018-07-09
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vem är Donald Trump och vad vill han?

Som barn toppred Donald sina syskon och kompisar, men egentligen ville han bara leva upp till pappa Freds högt ställda förväntningar. Efter utbildning på ett internat med militär disciplin fick han ta över faderns fastighetsföretag och kom i kontakt med maffian, korrupta politiker och advokater. Han lärde sig att all publicitet är bra även negativ.

I slutet av 1980-talet verkade Trump äga Manhattan och flera glittriga kasinon. Men imperiet var överbelånat och stod på randen till konkurs. De skoningslösa New York-tabloiderna frossade i Trumps otrohet och hans skilsmässor.

Räddningen blev dokusåpasuccén The Apprentice. En pånyttfödd Trump fantiserade parallellt med tv-inspelningarna om att bli president, utan omvägar via trista politiska uppdrag som borgmästare eller kongressledamot.

I juni 2015 sjösatte han sin kampanj med mottot Make America Great Again . Det populistiska budskapet gick hem i tillräckligt många delstater för att garantera att den mest oerfarne presidenten i USA:s historia fick ta över makten i Vita huset.

Här skildras Trumps krokiga väg till maktens centrum och de röda trådarna i hans liv: lögner, bekräftelsebehov, hämndlystnad, skryt och pengar. Fram träder bilden av en man som alltid drömt om att bli rikast, bygga världens högsta skyskrapa, ha de vackraste kvinnorna vid sin sida och vinna i allt han företar sig.

Henriksson ger en bra karaktäristik av den nye mannen i Vita huset. Det är en perfekt bok för den som vill få en god inblick i Trumps värld och förstå hur han tänker och handlar.
Linus Hellman, Skaraborgs Allehanda

 

ett lysande politiskt reportage av det slag som förekommer ofta i Storbritannien och USA, men är alltför sällsynt i Sverige.
Christian Swalander, Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trump : miljarderna, medierna och makten
  2. +
  3. USA:s alla första damer : från Martha Washington till Jill Biden

De som köpt den här boken har ofta också köpt USA:s alla första damer : från Martha Washingto... av Karin Henriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »