Fahrenheit 451 (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2018-12-27
Förlag
Modernista
Översättare
Siv Nordin
Originaltitel
Fahrenheit 451
Dimensioner
216 x 143 x 20 mm
Vikt
337 g
SAB
Hce
ISBN
9789177815310

Fahrenheit 451

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2018-12-27
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Guy Montag är ingen vanlig brandman. Han tänder eldar i stället för att släcka dem. På statens uppdrag bränner han böcker, alla gamla tryckta böcker som kan kallas »litteratur« och som därigenom förväntas kunna få folk att spåra ur och inbilla sig att de kan förändra världen. Han bränner både böckerna och husen där han hittat dem - ibland även människorna i husen, om de knusslar. Sedan åker han hem till sin hustru Mildred, som tillbringar dagarna framför TV:n.
Men så lär Guy känna Clarisse, en sjuttonårig granne, som får honom att börja tänka och han inser vilken kraft som finns i egna, självständiga tankar och vilken hjälp han får från den av alla så hatade litteraturen. Omgivningen registrerar hur Guy går från att vara en statens trogne tjänare till att bli statens fiende.
Ray Bradburys Fahrenheit 451, betitlad efter den temperatur vid vilken papper självantänder, är en av världslitteraturens största klassiker i den dystopiska genren, en roman vars budskap i dag känns mer levande och relevant än någonsin.
Här i svensk översättning av Siv Nordin.

RAY BRADBURY [1920-2012] var en amerikansk författare som skrev 27 romaner och mer än 600 noveller, mestadels i genrerna science fiction och skräck. Hans mest berömda verk är den dystopiska romanen Fahrenheit 451 [1953], mångfaldigt prisbelönt och ständigt omtryckt. Romanen filmatiserades 1966, av François Truffaut, och är nu under produktion som ny, stor TV-serie på HBO, med Michael B. Jordan i en av huvudrollerna.

»Briljant. Lika skrämmande som genial. Ray Bradburys uppgörelse med den här galna världen, vilken uppvisar många alarmerande likheter med vår egen, upphör aldrig att fascinera.« | The New York Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fahrenheit 451
  2. +
  3. Du sköna nya värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du sköna nya värld av Aldous Huxley (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ray Bradbury