När bergen sjunger (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2021-03-15
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
The Mountains Sing
Dimensioner
217 x 143 x 28 mm
Vikt
548 g
SAB
Hce
ISBN
9789177894469
När bergen sjunger (inbunden)

När bergen sjunger

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-15
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hanoi, 1972. En flicka och en mormor klamrar sig fast vid varandra när amerikanska bomber dånar utanför deras improviserade skydd. Flickans föräldrar har gett sig iväg för att utkämpa det krig som sliter itu både hennes land och familj.

Medan hon väntar på att föräldrarna ska återvända gör mormodern allt i sin makt för att skingra barnbarnets tankar. Hon berättar sina väl bevarade hemligheter och ger flickan ovärderliga lektioner om livet, inte bara hur man överlever utan hur man lever med mod, heder och medkänsla i behåll.

Genom flickan och mormodern tas vi med på en oförglömlig resa genom Vietnams smärtsamma 1900-talshistoria. Vi fylls av deras trots och beslutsamhet, av deras hopp och oväntade glädje.

Nguyên Phan Quê Mai föddes i Vietnam 1973 och blev under sin uppväxt vittne till krigets förödelse. Hennes böcker har publicerats i ett tiotal länder och förärats en rad utmärkelser. När bergen sjunger är en starkt berörande roman om komplicerade familjerelationer, och en briljant skildring av Vietnams turbulenta historia: från den franska koloniseringen, uppdelningen av Syd- och Nordvietnam, Vietnamkriget och hela vägen fram till idag. Men den är lika mycket en bok om glädje, trots och beslutsamhet. Och om hoppets osannolika kraft.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När bergen sjunger
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av När bergen sjunger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande historia som man inte vet mycket om!
  Jennifer, 5 juni 2021

  Tack Historiska Media för recensionsexemplar!

  När bergen sjunger handlar om en flicka och en mormor som klamrar sig fast under amerikanska bombdåd ovanför deras provisoriska skydd. Flickans föräldrar har gett sig iväg till kriget. Medan flickan väntar på sina föräldrar ska återvända gör mormor allt i sin makt för att hålla flickan sysselsatt, genom att börja berätta hemligheter och hur hon hamnat där hon är idag. Det innebär att vi får följa med på ett hisnande resa genom Vietnams br... Läs hela recensionen

 2. Betyg 3+ Fängslande och annorlunda bok

  Hanoi 1972, en flicka och en mormor klamrar sig fast vid varandra när amerikanska bomber dånar utanför deras provisoriska skydd. Flickans föräldrar har gett sig iväg för att utkämpa det krig som sliter itu familj och land. Mormodern gör allt för att skingra barnbarnets tankar, hon berättar sina väl bevarade hemligheter och ger henne ovärderliga råd om livet.

  Det här en fängslande och välskriven bok med fantastiska miljöbeskrivningar och jag förstår varför denna bok hyllas av så mång... Läs hela recensionen

 3. Fängslande
  Bodil Olsson, 17 maj 2021

  Längesedan jag läst en så välskriven bok, oerhört fängslande. Jag hade svårt för att lägga ifrån mig boken. Rekommenderar den varmt.

 4. En annorlunda bra bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 maj 2021

  En historisk händelserna som jag ärligt inte hade någon som helst koll på. I den här berättelsen fick jag inblick i landets kultur och miljöer. Författaren ger oss det genom att använda sig av ordspråk och en vackert beskriven natur. Jag får läsa om kärlek med även om sorg längtan och död. Jag tycker mycket om den här familjeskildringen och dess sätt som den både belyser mormodern och barnbarnets perspektiv.
  En läsvärd bok och jag kan bara säga att När bergen sjunger är en bok som lär mig... Läs hela recensionen

 5. 1bok2katter3kopparte tycker
  Anna, 8 april 2021

  Boken börjar dramatiskt med ett bombanfall över Hanoi. Hu'o'ng och hennes mormor Diêu Lan börjar en flykt som de tror är en tillfällig evakuering. Senare tänker Hu'o'ng att om hon hade vetat att det var sista gången hon såg sitt hem hade hon nog tagit med sig sina föräldrars bröllopsfoto.
  Hu'o'ng var tolv år och hennes trygghet var mormodern. Det är hennes berättelser som ger flickan en fast förankring i familjens och landet Vietnams historia.
  I den ena parallellberättelsen är Diêu La... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Nguyen Phan Que Mai