Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mitfordmorden (del 2)
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2019-05-17
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
Bright Young Dead
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
235 x 160 x 32 mm
Vikt
645 g
SAB
Hce
ISBN
9789177950295
Vackra unga döda (inbunden)

Vackra unga döda

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-05-17
204
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När Pamela Mitford firar sin 18-årsdag på Asthall Manor har det glada 20-talet nått sin höjdpunkt, och Asthall är invaderat av ett kotteri av njutningslystna,vackra unga personer ur gräddan av den engelska societeten. Deras traditionsenliga skattjakter är vida omtalade men leken slutar i tragedi när den grymma, karismatiska Adrian Curtis blir knuffad från den närliggande kyrkans tak och avlider.

Polisen slår fast att mördaren måste vara tjänsteflickan Dulcie. Men Mitfordsystrarnas barnsköterska och förkläde Louisa Cannon är övertygad om att Dulcie är oskyldig och fast besluten att rentvå henne.

I Vackra unga döda, den andra delen i Jessica Fellowes rosade serie om systrarna Mitford, får vi återigen stifta bekantskap med Louisa Cannon som dras in i ett mordmysterium i hjärtat av den engelska överklassens glittrande 1920-tal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vackra unga döda
 2. +
 3. Skandal i svart

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skandal i svart av Jessica Fellowes (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vackra unga döda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra på att skildra 20-talet
  Kaffeläsaren, 27 november 2019

  Vackra unga döda är den andra delen i serien Mitford-morden. Jag läste den första delen förra sommaren när boken släpptes och tyckte väldigt mycket om den. Det var intressanta karaktärer, fina miljöer och med en lite lagom spännande mordgåta att läsa. Att den var så bra bidrog till mina höga förväntningar på denna del.
  Vackra unga döda har jag hållit på med i flera månader. Jag har läst lite i den, tagit en annan bok, gett mig på den här igen för att börja i annan åter igen osv. Tills ja... Läs hela recensionen

 2. En engelsk pusseldeckare
  veronicas_bok_bak_liv, 18 september 2019

  Detta är andra delen i serien om Mitfordmorden. Jag har inte läst den första boken i serien och vet inte om det har någon betydelse, det hade kanske underlättat för att lärt känna en del av karaktärerna, jag upplever att det blir rörigt med alla karaktärer. Boken utspelar sig i Englands societet på 1920-talet och författaren beskriver både människor och miljön på ett trovärdigt sätt från den tidsepoken. Jag saknar dock drivet i boken och upplever den stundtals lite seg och långdragen. En helt... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jessica Fellowes