Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2021-04-21
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
490 g
SAB
Hc
ISBN
9789177952619
Sockerormen (inbunden)

Sockerormen

(48 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-21
226
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Agnes, Kristian och Miika växer upp i Södertälje på 80-talet. De har inget gemensamt, men när deras särbegåvning för dem samman uppstår en stark vänskap. Tillsammans med den före detta världsartisten och musikläraren Frank Leide bildar de Bretzel-ensemblen. Från början spelar de i kyrkor och på mindre konserter. Snart ska de även få se världen. Frågan är vem Frank Leide egentligen är: En trygghet när föräldravärlden sviker eller det största sveket av dem alla.

Sockerormen är en berättelse om orimlig kärlek, utanförskap och musik. Om en vänskap som kanske överlever allt.

Karin Smirnoff (f 1964) är bosatt i Hertsånger och jobbade som journalist innan hon tröttnade och köpte en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte till Lunds universitets författarskola med det som skulle komma att bli hennes debut Jag for ner till bror. Den fick ett jublande mottagande och nominerades till Augustpriset 2018 i den skönlitterära klassen. Även uppföljaren Vi for upp med mor (2019) och Sen for jag hem (2020) har fått en stor skara läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sockerormen
 2. +
 3. Jana Kippo-sviten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jana Kippo-sviten av Karin Smirnoff (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Sockerormen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Mary Fjellborg, 21 maj 2022

  En skrämmande skildring om barn som utsätts för sånt som aldrig borde få ske. Hon skriver på ett sätt som griper tag i en från första sidan och släpper knappt taget när jag når bokens sista sida.

 2. Alldeles för tung för min smak
  Charlotta77, 5 september 2021

  För ovanlighetens skull löste jag inte ut den här boken vilket jag i princip alltid annars gör. Har älskat Karin Smirnoffs tidigare böcker och fullkomligt sträckläst dem. Den här dock alldeles för tung.

 3. Nja
  Åsa, 14 juni 2021

  Kanske hade jag för höga förhoppningar efter den fantastiska Jana Kippo-sviten? Jag känner igen Smirnoffs speciella språk, det jag älskade i de förra böckerna, men får det bara inte att funka i en miljö som Södertälje. Berättelsen upplever jag dessutom som allt för skruvad och därmed tappar den i trovärdighet.

 4. Obehaglig men mycket läsvärd!
  Lena Borgljung, 10 juni 2021

  Läste Karin Smirnoffs trilogi förra sommaren och var därför tveksam till att våga läsa Sockerormen. mycket beroende på att trilogin var sååå jättebra och att jag nu var rädd att bli besviken. Tänkte, det blir inte lätt att överträffa sej själv! Men som hon har gjort det, Karin Smirnoff, i Sockerormen!
  En oerhört stark, obehaglig bok, men också en mitt-i-prick-bok vad gäller pedofili, utanförskap, begåvning...där musik är en sammanbindande länk mellan barn och vuxen, och om den vuxnes utn... Läs hela recensionen

 5. Karin fortsätter att leverera
  Inga Elisabet Sundin, 10 juni 2021

  Karins sätt att skriva, beskriva saker och ting har jag aldrig tidigare varit med om. Hon är unik i sitt slag. Också ett plus att hon inte beskriver hemska saker i boken i detalj.

 6. Inget för den känslige
  Stickelbär , 1 juni 2021

  Smirnoff berättelse är fruktansvärt hemsk men skildrar samtidigt en stark huvudperson och hennes vänner.
  Helt klart bland det jobbigaste jag läst, inget lyckopiller direkt.
  Rekommenderar ändå boken.

 7. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 maj 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag är väl en av dom få som inte har läst den kända trilogin som Karin Smirnoff har skrivit, så det här var den första boken som jag har läst av författaren. Men jag ska absolut läsa fler böcker av henne, för jag tyckte att Sockerormen var en mycket bra bok, som jag absolut kan rekommendera. Lite jobbig att läsa ibland, på grund av tunga ämnen i boken, men den innehåller även humor, nostalgi, och vänskap.

 8. Kanske Smirnoffs bästa bok hittills?
  @bokslukarfeministen, 20 maj 2021

  Sockerormen är en obehaglig och fruktansvärd bok på många sätt då handlingen i den är oerhörd tragisk. Trots det är det nästintill omöjligt att sluta läsa och den har hållit mig vaken på nätterna för att jag bara var tvungen att läsa en sida till. Smirnoff lyckas verkligen ge barnen en egen röst och ger en känslan av att en bara vill hoppa in i boken, hjälpa och ta hand om dem. Sockerormen tar även upp viktiga ämnen som bland annat utanförskap som är en stor del i berättelsen. Även språket är... Läs hela recensionen

 9. Väl värd att läsa
  Sara, 13 maj 2021

  Gillar språket, bildspråket. Karin Smirnoff utforskar det mänskliga psyket o låter inte endast ena sidan komma till tals. Musiken spelar i denna speciella och gripande roman.

 10. Absolut läsvärd
  Agneta, 13 maj 2021

  En absolut läsvärd bok, med flera mkt svåra livsöden, som Karin Smirnoff skickligt beskriver på sitt unika sätt. Kom ihåg att läsa hennes tidigare böcker, rekommenderar alla tre i serien.

 11. Fascinerande läsning!
  Iris Johnsson, 11 maj 2021

  Boken är mycket lättläst och den är så pass fascinerande att man lätt tar några kapitel till fast
  man tänkt sluta! Språket är inte alltid begripligt - så man måste gå tillbaka för att få sammanhang. Barn och föräldrarelationen är komplicerad precis som i hennes Janakippoböcker.
  Boken talar till läsaren och beroende på vem du är, som läsare - med egna upplevelser i livet läser du med förväntan eller lätt obehag

 12. Bästa läsningen på länge
  Jaya (Knivsta), 30 april 2021

  Vilken bok!!! Så stark beskrivning av utanförskap, vänskap och övergrepp. Känner mig drabbad av den här läsningen. Så fin beskrivning av det starka och sköra på en och samma gång.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Karin Smirnoff