Häng City (ljudbok) Häng City
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (238.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sven Björklund
Utgivningsdatum
2022-03-18
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177957249
Häng City (ljudbok)

Häng City Ljudbok

(30 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-03-18

Styckköp

59 149 Du sparar 90 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"För några år sen öppnade en snabbmatsrestaurang vid systembolaget. De valde det oambitiösa namnet Mat City, vilket ledde till att vi därefter började kalla saker efter dess utmärkande egenskap följt av city . En gång sa Davve till exempel att vi borde åka till diskot på Örnäset eftersom det kommer vara Röv City. Vindstilla kvällar är i regel Mygg City. Vid vårdcentralen bredvid Jocke och Davve ligger Häng City."

En sommar utan krav och vuxen närvaro tar sin början. Tristess förträngs med dumdristighet och saknad med obrottslig vänskap. Ett villakvarter i Luleå drabbas av ett fruktansvärt brott, samtidigt som livet rullar på. Med skateboard, cykel, buss. Till stugan, ön, kojan i Häng City. Hur mycket chips tål egentligen en kropp? Varför döljer sig Robert Brännholms styvfarsa Rajje alltid till hälften när man hälsar på? Föddes han bakom ett plank?

Mikael Yvesand debuterar med en uppdaterad äventyrsroman där äventyret egentligen är någon annanstans. Den prepubertala jargongen är på kornet, både som läte och den kliande oro den döljer. Häng City är ett stycke tid fångad med en sällsam precision både vad gäller stämningar och miljöer, en debut av det mest originella slag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Häng City. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Häng City
  -, 26 december 2023

  Helt underbar! Fint Lulemål av uppläsaren som verkligen tog hem denna bok i mål. Fint beskriven uppväxt av Mikael Yvesand

 2. Helt ok
  Linus, 25 april 2023

  Dvs 5 stjärnor. Inte direkt osugen på att läsa om den. Lyssna på podcast där författaren medverkar. Det är kul.

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 april 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Häng City, är författaren Mikael Yvesands debutroman, och den kom ut i januari 2022. Läste någonstans att den påminner lite om boken Barnens Ö (P.C. Jersild) och boken/filmen Stand by Me (Stephen King), och det kan jag faktiskt hålla med om. Den handlar om några pojkar under sommarlovet innan högstadiet, och utspelar sig på nittonhundranittiotalet. Jag tyckte om boken som var välskriven, nostalgisk, igenkännande, berörande, och rolig, men även något ... Läs hela recensionen

 4. Kul bok och nära till skratt
  -, 27 januari 2023

  En bok med humor och ett leende som inte vill lämna ens läppar. Rekommenderar starkt.

 5. Fantastisk!
  -, 14 april 2022

  Jag visste inte vad jag hade att vänta mig. Inte läst något om boken innan. Men jag tycker att den är magisk! Ett bra exempel på när man valt rätt person för att läsa in en bok. Sven Björklunds sätt att dramatisera pojkarnas samtal är helt rätt! Jag säger till alla att läsa/lyssna - och jag kommer nog lyssna på den igen. Vilken debut!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mikael Yvesand

 • Oris

  Mikael Yvesand

  En ung kvinna tar tunnelbanans linje 19 mot Hagsätra. Hon slumrar till, och när hon vaknar och kliver av är perrongen obekant. Skylten, som det borde stå Hagsätra på, är smutsig av sot och fett. Hon kan precis urskilja fyra bokstäver: Oris. Runt o...