Häng City (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (227.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sven Björklund
Utgivningsdatum
2022-03-18
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177957249
Häng City (ljudbok)

Häng City Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-03-18

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"För några år sen öppnade en snabbmatsrestaurang vid systembolaget. De valde det oambitiösa namnet Mat City, vilket ledde till att vi därefter började kalla saker efter dess utmärkande egenskap följt av city . En gång sa Davve till exempel att vi borde åka till diskot på Örnäset eftersom det kommer vara Röv City. Vindstilla kvällar är i regel Mygg City. Vid vårdcentralen bredvid Jocke och Davve ligger Häng City."

En sommar utan krav och vuxen närvaro tar sin början. Tristess förträngs med dumdristighet och saknad med obrottslig vänskap. Ett villakvarter i Luleå drabbas av ett fruktansvärt brott, samtidigt som livet rullar på. Med skateboard, cykel, buss. Till stugan, ön, kojan i Häng City. Hur mycket chips tål egentligen en kropp? Varför döljer sig Robert Brännholms styvfarsa Rajje alltid till hälften när man hälsar på? Föddes han bakom ett plank?

Mikael Yvesand debuterar med en uppdaterad äventyrsroman där äventyret egentligen är någon annanstans. Den prepubertala jargongen är på kornet, både som läte och den kliande oro den döljer. Häng City är ett stycke tid fångad med en sällsam precision både vad gäller stämningar och miljöer, en debut av det mest originella slag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Häng City. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk!
    -, 14 april 2022

    Jag visste inte vad jag hade att vänta mig. Inte läst något om boken innan. Men jag tycker att den är magisk! Ett bra exempel på när man valt rätt person för att läsa in en bok. Sven Björklunds sätt att dramatisera pojkarnas samtal är helt rätt! Jag säger till alla att läsa/lyssna - och jag kommer nog lyssna på den igen. Vilken debut!

Visa alla 1 recensioner