Eureka! Visdom från kung Salomo till modern neurovetenskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-04-03
Förlag
Bokförlaget Polaris
SAB
Do
ISBN
9789177959595
Eureka! Visdom från kung Salomo till modern neurovetenskap (inbunden)

Eureka! Visdom från kung Salomo till modern neurovetenskap

Inbunden Svenska, 2023-04-03
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
På senare år har forskningen formligen exploderat av initiativ som gett sig i kast med begreppet visdom. Detta har möjliggjorts genom den tekniska utvecklingen, som medfört att man kunnat studera hur hjärnan och tänkandet fungerar på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. Samtidigt har utvecklingen gjort det möjligt att studera vilka effekterna blir av att utveckla personliga egenskaper som är förknippade med visdom. Man kan numera mäta visdom. Resultaten är på många sätt häpnadsväckande!

I Eureka beskrivs fenomenet visdom med utgångspunkt i den senaste forskningen inom neurovetenskap och författarna besvarar frågor som: Vad är kreativ visdom? Behövs visdom i det moderna samhället? Vad kan den nya neuroforskningen bidra med? Och hur blir vi visare?

Simon Kyaga är överläkare i psykiatri. År 2014 la han fram en uppmärksammad avhandling vid Karolinska universitetet som undersökte sambandet mellan kreativitet och psykisk ohälsa. Katrin Goldstein Kyaga är forskare och professor i interkulturell pedagogik och disputerade 1993 vid Stockholms universitet. Katrins forskning som professor i interkulturell pedagogik och Simons forskning som psykiatriker har närmat sig människans tänkande, lärande och kreativitet från skilda vetenskapstraditioner, och den här boken har skrivits i skärningspunkten mellan deras olika synsätt.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna