Vad hjärtat aldrig glömmer (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2020-08-14
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
The Things We Cannot Say
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789177991991
Vad hjärtat aldrig glömmer (pocket)

Vad hjärtat aldrig glömmer

(72 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-08-14
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Fantastisk, stark och välskriven!« Jennies boklista

»Fantastiskt bra bok« Betyg 4 av 5, Petras bokhylla

»Vilken fantastisk berättelse!« Bokmumriken

»En fantastisk stark kvinnohistoria om kärlek, hoppp, öde och tro som samsas med krig, fattigdom och ockupation. En bladvändare som är fantastiskt välskriven.« Betyg 5 av 5, Colourful and creative design

»Det här är en fantastisk bok, jag älskade den från första sidan och sträckläste. Helt fantastisk.« Veronicas_bok_bak_liv

»En riktigt hjärtskärande kärlekshistoria. Kom ihåg var ni läste om den först när den blir amerikansk storfilm med Meryl Streep!« Kulturtantpellegrini

Trzebinia, Polen, 1939. Alina har vetat att hon kommer att gifta sig med sin bästa vän Tomasz sedan hon var nio år gammal. Som förlovad femtonåring oroas hon inte av ryktena om att nazisoldater närmar sig den polska gränsen. Sakta men säkert kryper ockupationen framåt. Snart slits Alinas lilla by sönder av rädsla och hat. När hela deras liv är på väg att falla samman, försvinner plötsligt hennes älskade Tomasz.

Florida, USA, 2019. Alices mormor drabbas av en stroke och läggs in på sjukhus. Stroken har påverkat mormoderns tal, men med hjälp av bilder och enstaka ord vädjar hon till sitt barnbarn att uppfylla hennes sista önskan: att resa till hennes barndoms Polen och hitta Alices morfar. Morfadern som Alice trodde var död. Vågar Alice lämna sin autistiske son och högpresterande dotter hemma, för att resa till Polen och nysta i familjens dunkla förflutna?

Kelly Rimmer är en storsäljande författare från Australien, där hon bor på landet tillsammans med sin man och deras två barn. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. I Sverige har tidigare utgivits Jag utan dig och En mors bekännelse, som båda nått stora försäljningsframgångar.

»En riktigt hjärtskärande kärlekshistoria. Kom ihåg var ni läste om den först när den blir amerikansk storfilm med Meryl Streep!« Kulturtantpellegrini

»Fantastisk, stark och välskriven!« Jennies boklista

»Vilken fantastisk berättelse!« Bokmumriken

»En fantastisk stark kvinnohistoria om kärlek, hopp, öde och tro som samsas med krig, fattigdom och ockupation. En bladvändare som är fantastiskt välskriven.« Betyg 5 av 5, Colourful and creative design

»Det här är en fantastisk bok, jag älskade den från första sidan och sträckläste. Helt fantastisk.« Veronicas_bok_bak_liv
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad hjärtat aldrig glömmer
 2. +
 3. Det sista han sa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sista han sa av Laura Dave (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Vad hjärtat aldrig glömmer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Känslosam och genomtänkt in i minsta detalj

  En välskriven, läsvärd och gripande berättelse om starka kvinnor, hopp och kärlek som övervinner allt. Jag fastnade snabbt för alla karaktärer och hade svårt att sluta läsa. Jag kände med alla karaktärer i handlingens upp- och nedgångar och fick tårar i ögonen under bokens gång.

  Varje kapitel är varsamt planerad in i minsta detalj. Det hoppar fint mellan nutid och dåtid vilket gör att man fastnar för båda berättelserna. Starkt tips - ingen får missa denna!

 2. Gripande roman i nutid och dåtid
  Anita,, 8 augusti 2023

  En gripande roman som utspelar sig i Polen i nutid och under andra världskriget. Samt i Florida i nutid.
  En hemlighet är dold hos mormor som är döende. Ett barnbarn börjar nysta i vad som hände i Polen innan mormor flydde till USA.
  Vi får följa med på en historisk dramatisk resa och senare i Polen idag när släktskap skall redas ut.
  En stark , berörande roman.

 3. Om kriget, bokstavligt!
  AS, 5 augusti 2023

  Två sammanflätade verkligheter vilka gör hela historien lagom läsbar och gripande. En skildring om det vad man vill glömma och komma undan och om det vad man längtar efter och dras tillbaka. Berättelsen om föräldrars ovedersäglig kärlek, om familjens gemenskap och om vänskap under krigets tid. Tid i vilken allt detta kostar liv och medför strid präglad av svält och omätlig mental och fysisk påfrestning!

  Om det onda, grymma, omänskliga och antisociala i nazisternas beteende. Om fasa ... Läs hela recensionen

 4. Otroligt berörande berättelse
  Jenny, 26 februari 2022

  Jag läste den här boken i maj 2021 och därefter har den stannat kvar hos mig. Den återkommer i mina tankar ofta och berör mig fortfarande. Det är en bok som var totalt uppslukande att läsa. Det är en välskriven och gripande berättelse som handlar om relationer och familjedynamik, om kärlek och dess bestående kraft samt om djup sorg och saknad.

  Vi får följa Alice i nutid och Alina i dåtid från andra världskriget. Kapitlen varvas mellan dessa tider på ett skickligt sätt. Boken skildrar... Läs hela recensionen

 5. En favoritbok
  Adina, 14 juni 2021

  Fantastiskt gripande bok, en av de bättre krigsböcker jag läst. Dåtidshistorien är otrolig, och nutidshistorien är också väldigt tänkvärd. Oförutsägbar. Läs den!

 6. Fantastiskt fängslande bok
  Roy Bartilson, 24 maj 2021

  Fängslande, lärorikt och känslomässigt stark. Den skapar större inlevelse och spänning när den är skriven med 2 olika perspektiv och tidsepoker. Kan absolut rekommenderas.

 7. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 9 mars 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Det här är den tredje boken som jag har läst av den australiensiska författaren Kelly Rimmer. Tidigare har jag läst böckerna Jag utan dig och En mors bekännelse. Båda två var mycket bra, och fick 4 av 5 i betyg från mig. Den här boken, Vad hjärtat aldrig glömmer, var snäppet bättre, och får 4,5 av 5 i betyg från mig. Mycket intressant att läsa dom två parallella berättelserna i boken, både den som utspelar sig i Polen under andra världskriget, och den i nutid som... Läs hela recensionen

 8. Boken berör
  Lisbeth Boström (Timrå), 16 oktober 2020

  Den här boken var obeskrivligt fantastisk! Ibland vägrade jag läsa mer för det var så intressant och spännande så jag ville spara på det.

 9. En underbar bok.
  Kerstin Johansson, 5 september 2020

  En både bra skriven och spännande bok.Hade svårt att lägga den ifrån mig.
  skall beställa ytterligare en bok som Kelly Rimmer skrivit.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Kelly Rimmer