Sanningens pris (inbunden) Sanningens pris
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2021-04-16
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
Truths I Never Told You
Medarbetare
Sangregorio, Paolo (form)
Dimensioner
220 x 140 x 28 mm
Vikt
555 g
SAB
Hce
ISBN
9789177992691
Sanningens pris (inbunden)

Sanningens pris

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-16
69 127 Du sparar 58 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Av författaren till succéböckerna Jag utan dig och Vad hjärtat aldrig glömmer.

Beths fars demens har blivit allt värre med åren och när han slutligen flyttar in på ett äldreboende erbjuder sig Beth att rensa ur barndomshemmet. Förvånat upptäcker hon att dörren till det gamla lekrummet är låst med hänglås. Väl bakom den möts hon av en kaotisk röra av sin fars målningar, högar av gamla papper och annat skräp.

När Beth rotar igenom röran finner hon ett löst blad ur vad som verkar vara en dagbok, skriven av hennes bortgångna mor. Beth och hennes syskon växte upp i tron att deras mor dog i en tragisk bilolycka när de var små, men dagboksanteckningen antyder något mycket värre än så.

Steg för steg klarnar bilden av vem Beths mor var. Det är ett skrämmande porträtt av en kvinna drabbad av förlossningsdepression, med en make som långt ifrån liknar den kärleksfulle far Beth och hennes syskon vuxit upp med. Som nybliven mamma utkämpar hon sina egna strider och upptäcker att hon är mer lik sin mor än hon trott.

KELLY RIMMER är en storsäljande författare från Australien. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. LB Förlag har tidigare gett ut Jag utan dig, En mors bekännelse och Vad hjärtat aldrig glömmer av Kelly Rimmer.

"En fängslande och mångbottnad familjeroman som på ett levande sätt gestaltar dels tabun kring moderskap och depression, dels det lidande som dubbelmoral kring kvinnors sexualitet och rätt till preventivmedel skapar i ett samhälle där abort är ett straffbart brott." Katarina Tavakol, BTJ

"Rimmer har gjort det igen! Skrivit en fantastisk, trollbindande relationsroman. En otroligt stark och fin roman som lämnar mig med sedvanlig boksmälla." Dubbelkrokens böcker

"Minst sagt en läsvärd överraskande roman med ett rikt persongalleri och en twist." Bibbloagneta

"Jag har gråtit, jag har sörjt och jag har älskat varenda sida av denna bok. En fullträff!" Frk Haugaard läser

"En djupt gripande roman. En ömsint berättad historia med starka porträtt." I min bokhylla

"Vackert, bottenklingande och äkta. Jag förundras över hur berättelsen träffsäkert - och välskrivet - lyckas fånga stämningar, karaktärsdrag och komplexa (familje)relationer, utan att för den delen tumma på romanens eget driv. För mig är detta en författare som kan konsten att locka fram hoppets leende, beröra läsaren till tårar och ge rum för det där som upprör - samtidigt." Carolines bokhylla
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sanningens pris
 2. +
 3. En mors bekännelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt En mors bekännelse av Kelly Rimmer (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sanningens pris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gillar den!
  Kaffeläsaren, 12 februari 2022

  Kelly Rimmer är en favorit hos mig. Hon skriver så innerligt och har så fina karaktärer som man känner med. Berättelsen känns välarbetad och snyggt ihopsnickrad. Längtar efter att läsa mer av Rimmer!

 2. Stark bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 28 oktober 2021

  Ytterligare en stark roman av Kelly Rimmer. Det här är en stark och härlig relationsroman som berättas på ett vackert och ömt sätt. Den berör.
  Den har ett rikt och välgenomtänkt persongalleri där familjebanden och relationerna på ett snyggt sätt för berättelsen framåt.

  Absolut en läsvärd roman som även bjuder på lite fina vändningar.
  Det blir inte högsta betyg på boken då jag hade svårt att komma in i den men allt eftersom jag läste växte den för att sedan bli en riktig bladvändare.

 3. Wow - en roman som berör
  veronicas_bok_bak_liv, 6 oktober 2021

  Beths fars demens har med åren blivit allt sämre och han flyttar till ett äldreboende. Beth erbjuder sig att rensa och städa ur barndomshemmet. I all kaotisk röra hittar hon lösa blad som verkar vara dagboksanteckningar från hennes bortgångna mamma. Beth och hennes syskon har trott att deras mamma dog i en bilolycka, det är vad de alltid fått höra, men anteckningarna tyder på något annat. Bilden av Beths mamma klarnar och hon förstår att hennes mamma hade drabbats av förlossningsdepression oc... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 30 april 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Det här är den fjärde boken som jag läser av den australienska författaren Kelly RImmer. Jag har tyckt mycket om dom tre tidigare böckerna, och jag tyckte även mycket om den här. Jag gillade att den utspelar sig både på femtiotalet och på nittiotalet. Boken är välskriven, intressant, och gripande.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kelly Rimmer