Mitt liv utan dig (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2020-03-06
Förlag
Brombergs
Dimensioner
205 x 135 x 14 mm
Vikt
247 g
SAB
Lz Isaak, Betlehem
ISBN
9789178091133
Mitt liv utan dig (inbunden)

Mitt liv utan dig

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-06
235
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
1990-tal. Betlehem Isaak är tre år och bor med sin mamma, pappa, mormor och två syskon i Eritreas huvudstad Asmara. Hennes pappa Dawit är journalist och arbetar på Setit, landets största oberoende tidning. Ett krig pågår mellan Etiopien och Eritrea. När situationen blir alltmer spänd bestämmer de sig för att lämna Eritrea.

De bosätter sig i Biskopsgården i Göteborg. Dawit får jobb som städare och mamma är mest hemma och är ledsen. I skolan retas de andra barnen och frågar om Betlehem bott i en koja i Afrika. Pappa vill åka tillbaka till Eritrea, Betlehems mamma säger nej. Han reser i alla fall. Snart följer hela familjen efter i hopp om en ny framtid i hemlandet. Men det dröjer inte länge förrän Dawit blir arresterad av polis och försvinner. Familjen får åka tillbaka till Sverige igen, utan pappa. Här börjar ett nytt kapitel i skuggan av Dawit, som än idag sitter fängslad i Eritrea.

Mitt liv utan dig är en rak och personlig berättelse om en ung familj som splittras, en historia om vad krig och diktatur kan göra med en framtida generation. Men framför allt är det Betlehems egen historia, återgiven från minnen och upplevelser från hennes uppväxt. Om rasism och alienation och en allvarlig vuxenvärld sedd genom ett barns ögon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mitt liv utan dig
 2. +
 3. To love and let go : en berättelse om kärlek, sorg och tacksamhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt To love and let go : en berättelse om kärlek, s... av Rachel Brathen (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mitt liv utan dig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oerhört berörd
  -, 6 juli 2020

  En personlig bok där jag som läsare upplever att jag kommer nära författaren. Det som berättas är unikt men ändå känner jag igen flera vardagssituationer. Det som skildras tydliggör även hur ett barn har olika relationer till vuxna, och att de är alla viktiga på sitt sätt. En bra bok där språket är tillgängligt, och jag är tacksam för att jag får ta del av denna berättelse.

 2. Personlig och gripande

  Boken är en personlig berättelse. Betlehem berättar om sina tankar och känslor från hennes liv från Eritrea till Göteborg. Det börjar med att hon med mamma, pappa och syskon bor i Eritrea där hennes pappa Dawit arbetar som journalist, ett krig pågår och familjen beslutar sig för att lämna landet och de bosätter sig i Göteborg. Pappa Dawit villa åka tillbaka hem till Eritrea och familjen gör det men det slutar med att han hamnar i fängelse och den övriga familjen åker tillbaka till Göteborg. ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner