Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2021-08-17
Förlag
Lilla Piratförlaget
Dimensioner
193 x 132 x 13 mm
Vikt
194 g
SAB
uHc
ISBN
9789178131525
Det värsta har redan hänt (inbunden)

Det värsta har redan hänt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-08-17
155
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är en svinbra bok, det här. En 'kippa efter andan och läsa om direkt igen-bok' där varenda ord känns som en örfil. - Vi läser

Varje ord är valt med omsorg och kärlek, sorg och tomhet bultar mellan raderna. Detta är en roman som berör på djupet och som stannar kvar i tankarna länge efter avslutad läsning. Helhetsbetyg: 5/5 - BTJ

 

"Du pratar väldigt bra svenska", säger kvinnan som håller i intervjun. Jag rätar lite på mig i stolen och säger: "Du pratar också bra svenska." Kvinnan ger mig en blick. Mitt svar var tydligen inte det hon sökte. "Jag är adopterad", säger jag till slut. "Jaså, på det viset." Kvinnan ler mot mig, nästan lättat. "Men då är du ju svensk."

Bianca har just slutat nian och får sommarjobb på en städfirma, trots att hennes föräldrar inte tycker att det är något passande jobb för deras dotter. Men Bianca har inget emot det, tvärtom. Sedan det värsta hände spelar ändå ingenting någon roll, hon plockar gärna fimpar. En dag får hon och en kollega i uppdrag att städa ur en lägenhet en lägenhet vars hyresgäst har blivit mördad. Bianca gräver sig djupt ner i triangeldramat som föranledde mordet, men det enda hon finner är sin egen sorg.

Det värsta har redan hänt är Marta Söderbergs femte roman för unga. I en kortprosa där varje sida landar som en sten i läsaren, utforskar hon obarmhärtigt skuld, förlust och mellanförskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det värsta har redan hänt
 2. +
 3. Tankar mellan sött och salt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar mellan sött och salt av Marta Söderberg (häftad).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det värsta har redan hänt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark
  Bokhyllaniskuggan, 30 oktober 2021

  ❥ Recension

  Det här är en mörk berättelse som pockade på min uppmärksamhet genom läsningen. Boken har en enkelhet över sig som rymmer väldigt mycket. Språket berättar mycket mellan raderna och det gillar jag. Sen så har den en hoppig stil som inte riktigt är för mig.

  Det är en smärtsam och naken läsning och den drabbar mig lite extra då jag också förlorat min bror. Något jag verkligen gillar med den här boken är beskrivningarna kring vad som händer i familjen. Allt s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marta Söderberg