Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (121.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Erik Hemmingsson
Utgivningsdatum
2019-01-14
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178272143
Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut (ljudbok)

Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut (ljudbok)

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-01-14
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Har du också kämpat med vikten i många år? Ibland har det kanske gått åt det håll du vill, men ofta hamnar du förr eller senare tillbaka till ursprungsläget med några eller många kilo fler än du önskar. Självrannsakan och en känsla av misslyckande ligger nära till hands men Erik Hemmingsson, med över tjugo års erfarenhet av forskning på övervikt, menar att det är inte din karaktär det är fel på.

Vi föds med olika fysiologiska förutsättningar, vissa har lätt att gå upp i vikt medan andra kan äta i princip vad som helst och ändå håller sig trådsmala genom hela livet. Kroppen motarbetar dessutom viktminskning på olika sätt, och forskning visar att övervikt är starkt kopplat till vårt inre. Visste du att övervikt kan bero på hur du hade det när du var liten, i vilket område du är född, om du har stressat mycket under ditt liv, vilka föräldrar du växte upp med eller om du haft svåra livshändelser? Allt detta påverkar vad vi äter, hur vi äter och inte minst varför vi äter.

Vi behöver alla lära oss mer om vår aptit och mättnad, som många aldrig riktigt lärt sig lyssna på, och som heller inte fungerar speciellt bra hos många överviktiga. I Slutbantat finns verktygslådan där du få olika verktyg att förstå dig själv och ditt ätbeteende bättre men också hållbara strategier och en genomgång av vilken mat som du ska satsa på.

"Slutbantat är en av de bättre hälsoböckerna på marknaden."

Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4, 2019

"Som beteendevetare men även som generalsekreterare har jag har läst många böcker om övervikt och fetma men har aldrig läst något så här bra!"

Jenny Vinglid, generalsekreterare för HOBS
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fel titel
  Esther, 31 maj 2020

  Superbra bok, alla borde läsa den! Men den borde ha en annan titel som mer beskriver innehållet.

 2. Nu är det slutbantat!
  Anne-Lie B, 24 maj 2020

  Jag och de allta flesta äldre har ju svaren inom oss nör det göller vad som är rött och fel i det vad vi stoppar i oss. Vi har ju sett hur skräpmaten ökat livsmedlen förändrats över tiden. Men intressant att veta hur kroppen och själen påverkas av den långvariga inre och yttre stressen hormonellt och inte bara för att man stoppar i sig triggers vid kortvarig stress. Alla borde läsa den här boken och jag hoppas att politiket och livsmedelsindustrin tar sitt ansvar så att det oxå blir lättare för oss att leva ett hälsosammare liv

 3. En bok jag varmt rekommenderar
  Kim M. Kimselius, 2 februari 2020

  Dagens boktips: Slutbantat av Erik Hemmingsson

  Egentligen är titeln Slutbantat Förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut, en rubrik som säger allt vad boken handlar om.

  Jag tycker om att läsa böcker om hälsa, om hjärnan, att inte äta socker, att inte banta. Eftersom jag läser många sådana böcker kändes den här fräsch och härlig att läsa. Ingen "pekfingerbok" som talar om för dig att du måste hålla igen, att du ska äta si eller så. En bok som fick mig att le när ja... Läs hela recensionen

 4. Intressant
  Jacob Laurin , 26 januari 2020

  Mkt intressant svar på många frågor.
  För min del är det slut med jojo bantning nu.

 5. Uppfriskande perspektiv på kostens effekter
  Roberto, 29 juli 2019

  Stor tyngdpunkt i början på att acceptera sig själv som man är, för att sedan få veta hur man ska göra för att bli smal och välmående genom en ny syn på hormoner och kostens effekter. Intressant läsning dock, och författaren känns trovärdig och engagerad inom kostens betydelse för många andra områden än enbart vikt och välbefinnande.

 6. Slutbantat helt klart efter denna bok
  Susannah Meidell, 21 april 2019

  En helt ny upplevelse att läsa utan ångest och skuld Borde användas som student litteratur på universitet och högskolor för utbildningar inom sjukvård och hälsa

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Erik Hemmingsson

Bloggat om Slutbantat : förstå din kropp och få en v...