Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2022-03-12
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
235 x 160 x 27 mm
Vikt
568 g
SAB
Ikz Carlsson, Janne Loffe
ISBN
9789178359929

Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-12
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Janne "Loffe" Carlsson var en av Sveriges mest folkkära artister. Hans filmer Repmånad och Göta kanal är fortfarande älskade komediklassiker. Men Janne var inte bara en folklig glädjespridare utan en sann allkonstnär. Han spelade lika ofta dramatiska filmroller, och under sin karriär arbetade han med de flesta stora skådespelarna: Kim Anderzon, Per Oscarsson, Allan Edwall, Eva Röse och många, många fler.

Janne komponerade också musik för teater och film, och som en av landets bästa trummisar spelade han i egna grupper som Hansson & Karlsson och Heta Linjen och med artister som Jimi Hendrix, Dexter Gordon, Lars Gullin och Pugh Rogefeldt. Han skapade bild- och skulpturkonst och drev under nästan tjugo år en prisad reklambyrå och var dessutom en inte oäven enduroförare.

I en serie intervjuer som skulle ha blivit hans memoarer berättar Janne öppenhjärtigt om sin karriär för författaren Mikael Jansson. Resultatet blev Hela svenska folkets Loffe. Här kommenterar han succéerna och fiaskona, missbruksproblemen och glädje ämnena och berättar om samarbeten med svenska och internationella artistkollegor jämte andra mer okända sidor av sitt rika liv.

MIKAEL JANSSON, född 1956 i Folkärna församling utanför Avesta i Dalarna, men sedan länge bosatt i Uppsala, är journalist, författare och musiker. Han var under tjugo år presschef på Sveriges lantbruksuniversitet. Han har gett ut flera fackböcker, bland annat tre om det anrika svenska musikföretaget Hagström och han frilansade under många år också för svenska och utländska musiktidskrifter.

"Min finaste filmpappa. Tre långfilmer gjorde vi tillsammans och otaliga timmar av samtal om musiken och livet. Lyckliga är de som fått höra dig spela trummor, Janne!" Eva Röse

"Janne Carlsson är en av de allra bästa jazztrummisar vi har haft i Sverige!" Janne Schaffer

"Janne var en tusenkonstnär och en gudabenådad naturbegåvning vad han än sysslade med." Ulf Andersson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig underhållning

  M.Jansson skriver med inlevelse om Jannes liv i underhållningsbranschen, avkopplande fast ibland blir det lite för mycket så t.o.m. Gösta säger ifrån.

 2. Suveränt snack!
  JAN OSVAR TORVALD BRANDTER, 16 oktober 2022

  Har du velat sitta och snacka med Janne nå'n gång? Om musiken, teatern, konsten och livet i största allmänhet. Här har du chansen!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Jansson