Verkliga brott (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2020-03-24
Förlag
Modernista
Översättare
Boel Unnerstad
Originaltitel
Conviction
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
462 g
SAB
Hce
ISBN
9789178932399
Verkliga brott (inbunden)

Verkliga brott

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-03-24
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Våldsamt rolig, galen och actionspäckad historia om tvåbarnsmamman Anna vars dag börjar alldeles normalt men spårar ur när hennes bästa vän knackar på dörren. Denise Mina har en en förmåga att beskriva katastrofer så att man inte kan hålla sig för skratt.« | Lotta Olsson, DN, väljer Denis Minas Verkliga brott till årets bästa översatta deckare 2020

»En helt fantastisk thriller.« | Marilyn Stasio, New York Times

»Drottningen av skotsk kriminallitteratur i absolut högform!« | People

Dagen då Anna McDonalds stillsamma, respektabla liv exploderar börjar som alla andra dagar. Hon gör barnen klara för skolan, lagar frukost och lyssnar på ännu en true-crime-pod. Men så kommer hennes make nerför trapporna med ett tillkännagivande - och Anna är plötsligt chockad och ensam.

I desperat behov av att skingra tankarna återvänder Anna till poddens brottsfall. Andra människors problem är mycket mer engagerande än hennes egna: en förlist yacht, en mördad familj, en möjlig internationell konspiration. Men det här fallet har dessutom en koppling till Anna. Hon känner ett av offren sedan en annan del av sitt liv, ett liv som hon har gjort allt för att lämna bakom sig. Och nu är hon övertygad om att hon vet vad som faktiskt har hänt...
När en oväntad besökare sedan dyker upp utanför Annas dörr och en nyfiken granne börjar lägga sig i, finns det inte längre någon återvändo. Demonerna i hennes förflutna har vaknat till liv - och är nu ute efter henne.
I svensk översättning av Boel Unnerstad.

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] är en bästsäljande skotsk kriminalförfattare. Hennes debut Garnet hill belönades med The John Creasy Dagger och sedan dess har hon etablerat sig som ett av de absolut största namnen inom den moderna kriminallitteraturen. Verkliga brott har valts till en av Månadens bästa böcker i O, the Oprah Magazine, Seattle Times, CrimeReads, Publishers Weekly och Minneapolis Star-Tribune.

»En av världens ledande deckarförfattare.« | Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Verkliga brott. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. URDÅLIG!

    Det var det sämsta jag någonsin läst av Denise Mina - fattar inte vitsen med boken - den är långtråkig så man bara suckar så att den ska ta slut och jag iddes inte ens vänta till slutet så tråkig är den - jag gav upp efter hundra sidor.

    Köp den INTE!

    Lena

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Denise Mina