Vi ger oss aldrig (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
321
Utgivningsdatum
2022-06-13
Förlag
Volante
ISBN
9789179651923
Vi ger oss aldrig (e-bok)

Vi ger oss aldrig E-bok

Så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket

E-bok,  Svenska, 2022-06-13
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
?häpnadsväckande detaljer som lockar till sardoniska skratt mitt i den mänskliga svärtan? Kalle Lind, Expressen

Det blev inte som man tänkt sig. Snarare tvärtom. Sverige, en gång självutnämnd supermakt i narkotikafrågan, är i dag längre än någonsin från målet om ett samhälle fritt från narkotika. Men hur hamnade vi egentligen här? Johan Wickléns Vi ger oss aldrig är inte bara det mest heltäckande dokument som skrivits om svensk narkotikapolitik och kampen mot knarket. Det är också en uppgörelse med vår nationella självbild och den lösning på narkotikaproblemet som ur internationellt perspektiv framstår som allt mer extrem.

I centrum står världens mest populära illegala drog, cannabis. Johan Wicklén tydliggör den centrala roll drogen spelat för narkotikapolitikens utveckling. Samtidigt får vi, via gängkrigets offer och förövare, följa hur cannabis blivit motorn i de blodiga kriminella konflikter som numera är vardag i Sverige.

I Vi ger oss aldrig möter läsaren politiker, gangsters och forskare, poliser, brukare och riskkapitalister. Det är en svindlande berättelse om ett unikt system och en drog som i Sverige betraktats som den farligaste av dem alla, en historia kantad av propaganda, politisk populism och en journalistkår som svikit sitt uppdrag.

Vi ger oss aldrig är nödvändig läsning för alla som vill förstå baksidan av dagens svenska samhälle och de oväntade vägar cannabismarknaden nu tar in i framtiden.

Johan Wicklén är journalist och prisbelönt reporter på Sveriges Television, för vars räkning han länge bevakat narkotikafrågan. Han bor i Högdalen söder om Stockholm. Vi ger oss aldrig är hans första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »