Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2022-09-29
Förlag
Volante
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
426 g
SAB
Rbbaa
ISBN
9789179652609
Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport (inbunden)

Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport

Inbunden Svenska, 2022-09-29
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.

"Som att läsa en gastkramande thriller. Det är ohyggligt spännande. Så har också Lundh en så kritisk blick att man kan svetsa med den." Mats Olsson, Expressen

Det är ett av världens minsta länder. Ett land som saknar demokrati och pressfrihet, där mänskliga rättigheter inte respekteras och homosexualitet är kriminellt, där ökenhettan är livsfarlig och tusentals migrantarbetare dött.

Det är världens rikaste land, räknat per capita. Ett land där naturgasen och oljan flödar, där pengar köper inflytande, och närmare 2000 miljarder kronor investerats i historiens dyraste idrottsatsning.

Det är ett land helt utan fotbollstradition, som fått resten av världen att spela VM mitt i vintern. Det är Qatar, värdland för fotbolls-VM 2022. Hur hamnade vi här?

Olof Lundh är en av få svenska journalister som var med från början, och som ställt kritiska frågor hela vägen från FIFA:s kongresser i Schweiz, till sponsoravtal med FC Barcelona och svenska fotbollförbundets januariturnéer i auktoritära stater.

Det är en berättelse om makt, mutor och diktatorer som använder världens största idrott för att tvätta sin image ren. Det är en berättelse om sport och politik och varför alla dyrkar fotbollen.

Det är berättelsen om hur Qatar byggde ett tempel i öknen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport
  2. +
  3. Faktura luft : bluff, mygel och korruption : så skapades det jämtländska fotbollsundret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faktura luft : bluff, mygel och korruption : så... av Linda Hedenljung (inbunden).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olof Lundh

Bokvideo