Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2023-06-08
Förlag
Volante
Dimensioner
225 x 145 x 25 mm
Vikt
510 g
SAB
Kqa.6
ISBN
9789179652920

Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-08
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor


"Genom dessa politiska ökenlandskap leder Ekman läsaren med säker hand. Stilistiskt är hon saklig och noggrann med detaljer. Hennes blick är skarp, liksom förmågan att hitta de verkliga människorna vars röster förmår nyansera och sätta färg på berättelsen." Sara Martinsson, Dagens Nyheter

Attackerna på demokratin dominerar nyhetsflödet från USA. Men bortom Donald Trump och stormningen av kongressen i januari 2021 finns en parallell berättelse och den förklarar varför den konservativa rörelsen trots allt blivit så framgångsrik.

Det handlar om brottsstatistik, social misär och en liberal politik som misslyckats på väsentliga områden. Det handlar om nyhetsmedier och techbolag som väljer bort politiskt känsligt innehåll. Det handlar om hur radikal vänsterideologi, långt ifrån den breda medelklassens värderingar, rivit isär Demokraterna och blivit norm på många av elitens institutioner.

Det handlar om krossade amerikanska drömmar.

Malin Ekman är hyllad USA-korrespondent för Svenska Dagbladet. I Skymning i Amerika reser hon genom landet och fäster blicken på det som annars sällan ryms i rapporteringen. Aktivister som ockuperar stadsdelar i Seattle. Karteller som utnyttjar människor som drömmer om ett liv på den amerikanska sidan gränsen. Privatskolor på Manhattan där överklassens barn delas upp efter hudfärg i antirasismens namn.

Fram träder en annan berättelse om USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Behöver redigering
  Strv 74, 3 juli 2023

  Den här boken lovade att ta upp det som vi i Sverige oftast inte får presenterat i våra media. Den andra sidan av vad som händer i USA och hur nyheter presenteras i amerikanska media. Det hela verkade intressant och det var en bok jag såg fram emot. Uppfyllde den löftena? Till del, men med rätt stora svårigheter. Huvuddelen av dessa måste betraktas som redaktionella.

  Om fokus är hur media ger oss bilden av USA kanske man skall börja med att beskriva hur amerikanske media verkligen se... Läs hela recensionen

 2. välskriven bok om ett angeläget ämne
  Peter Ohlsson, 27 juni 2023

  Mycket välskriven bok om det "nya" och förändrade USA. Jag rekommenderar den varmt till de som vill få ett annat perspektiv än det som oftast förmedlas i media.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Malin Ekman

 • Skymning i Amerika

  Malin Ekman

    Attackerna på demokratin dominerar nyhetsflödet från USA. Men bortom Donald Trump och stormningen av kongressen i januari 2021 finns en parallell berättelse och den förklarar varför den konservativa rörelsen trots allt blivit så framgångsri...

 • Allt jag finner i er ska jag finna i mig

  Malin Ekman

  "Det går en röd tråd genom mormor, mamma och mig och den går inte att klippa av. Allt är redan bestämt. Insikten sitter i kroppen: i benen, bröstet, blodet." Mamma säger att man kan dö när som helst, så det gäller att ta vara på livet, d...