Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bojan (del 9)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Inläsare
Johan Anderblad
Utgivningsdatum
2023-01-16
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Filippa Widlund
Dimensioner
267 x 203 x 8 mm
Vikt
311 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179778514

Bojan och betongbilen

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-16
159
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bojan bygger ett höghus. Men hjälp, huset välter! Du får fixa en grund som huset kan stå på, säger Bojans mamma Bibbi. Bojan ordnar en husgrund. Men hur bygger man egentligen grunden till ett riktigt hus, frågar Bojan. Med hjälp av betong som fraktas dit med betongbilen, svarar mamma. Hon har kört betongbil och kan berätta allt om betongbilen och hur det funkar på bygget.

I "Bojan och betongbilen" blandar Bolibompas Johan Anderblad, precis som i de andra Bojan-böckerna, fakta och saga. Och tillsammans med Filippa Widlunds fina och detaljrika bilder skapas bilderboksmagi för alla små fordonsfantaster!

I Bojanserien finns sedan tidigare böcker om brandbilen, polisbilen, tåget, traktorn, ambulansen, grävmaskinen, tunnelbanan och sopbilen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bojan och betongbilen
 2. +
 3. Bojan och sopbilen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bojan och sopbilen av Johan Anderblad, Filippa Widlund (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bojan och betongbilen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik med fina illustrationer!

  Det är Alltid lika roligt att få lära sig nya saker från mamma Bibbi! Samt att få återse Bojan och Tussan förstås. Här får vi lära oss om ett fordon jag endast visste hur det såg ut; men nu har jag fått betydligt bättre koll och det Tack vare Bibbi!

  Alltid ett sant nöje att läsa om mamma Bibbis alla yrken och hon är Fantastisk på att lära ut till oss som endast vet hur fordonet som hon kört sett ut. Illustrationerna är Fantastiska och gör det Ännu lättare och tydligare att lära sig v... Läs hela recensionen

 2. Normmedveten serie med fordon och omtanke för djur

  Detta är den nionde boken om Bojan och nu får vi följa med tillbaka till när mamma Bibbi körde betongbil. Vi får genom berättelsen veta hur betongbilen fungerar och hur man faktiskt använder betong för att bygga husgrunder.

  Ett stort plus med böckerna är att de är moderna och normkreativa. Som vanligt är det Bojans mamma som kör fordonet. En gemensam nämnare hos alla böcker är att de också alltid inkluderar hur ett djur blir räddat av mamman i hennes yrke. I denna bok räddar Bibi en... Läs hela recensionen

 3. Fin faktabok på sagosätt

  AC (mamma);
  Serien om Bojan är bra på många sätt. Böckerna är fristående berättelser inbakade i fakta och ljuvliga illustrationer. En bok man blir glad av att läsa. Vi myser medan vi lär oss något. Bojan och betongbilen gör oss inte besvikna. I denna bok får vi lära oss om hur man bygger hus och hur en betongbil hanteras.

  Vi börjar hemma hos Bojan och mamma. Det byggs torn och katten blir sugen på att riva det till Bojans frustration. Mamma pratar då om hur viktigt det är att ha ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna