Främling i vita rum (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2020-11-11
Förlag
Bazar Förlag
Dimensioner
225 x 155 x 23 mm
Vikt
474 g
SAB
Lz Jallow, Lovette,Ohe
ISBN
9789180060189
Främling i vita rum (kartonnage)

Främling i vita rum

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2020-11-11
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Lovette Jallow förklarar, fördjupar och konkretiserar begrepp som vit feminism, colourism och white saviorism, samtidigt som hon på ett inspirerande sätt berättar om sitt liv med autism. I Främling i vita rum bjuder Lovette Jallow in läsaren till en lektion i strukturell rasism, men också en personlig berättelse om människan bakom aktivisten.

Du får följa med Lovette från uppväxten i Gambia med starka kvinnor som förebilder till kulturkrocken i mötet med Sverige. Du får konkreta tips på hur du kan hantera situationer när någon agerar rasistiskt och lära dig stå upp mot rasism, sexism och orättvisor. Samtidigt är boken en brännande skildring av hur en människa kan slås ned gång på gång och ändå lyckas resa sig igen och igen.

Främling i vita rum är en bok om att våga stå upp för det du tror på, hur mycket du än riskerar att förlora.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Främling i vita rum
 2. +
 3. Främling i vita rum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Främling i vita rum av Lovette Jallow (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Främling i vita rum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bör läsas av alla!
  Anna, 20 januari 2021

  Lovette beskriver och förklarar på ett lättbegripligt sätt. Boken öppnar för en större förståelse och ger viktig kunskap i hur vi kan identifiera och bemöta rasismen. Jag har de senaste åren fått större insikt i hur genomsyrat det svenska samhället är av rasism, jag visste så klart även tidigare att det förekom men förstod aldrig den enorma vidden av det hela. Genom "Främling i vita rum" får man både en större insikt i problemet och verktyg i hur vi alla kan bemöta och bekämpa förtryck av minoritetsgrupper. Läs den!

 2. Skriven så att alla kan förstå
  Gabriella K, 2 december 2020

  Jag läste denna bok på 1 dag. Snabbt bytte jag sida och jag lärde mig mycket. En del igenkänningsfaktorer fanns då jag är kvinna och har en svart förälder. Lovette skriver seriöst, lätt, rakt på, målande och backar med fakta. Hon hade kunnat göra boken mycket längre men det behövs inte, utan hon öppnar upp för att man själv ska ta ansvar och söka sig vidare och fortsätta där hon slutar. Boken är väldigt aktuell och jag rekommenderar den till alla som strävar efter ett jämställt samhälle.

 3. Fantastiskt bra skrivet
  Chanelle , 30 november 2020

  Alla konkreta tips efter varje kapitlet gör att boken blir extra värdefull. Jag kommer kunna använda den på jobbet bland annat, med vänner, etc. Tack!

Visa alla 3 recensioner