De sju systrarna : Maias bok (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
De sju systrarna (del 1)
Antal sidor
539
Utgivningsdatum
2020-11-06
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Gabriella Andersson
Originaltitel
The Seven Sisters
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789180061131

De sju systrarna : Maias bok

(183 röster)  |   Läs 28 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-11-06
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Första boken i romansviten som förtrollat en hel värld handlar om adoptivsystern Maia, vars sökande efter sitt förflutna för henne till Brasilien.

Maia D Aplièse och hennes fem adoptivsystrar samlas i sitt barndomshem Atlantis, ett vackert slott vid Genevasjöns kust, efter att deras adoptivfar, den mystiske miljardären Pa Salt, har gått bort. Underligt nog har han redan begravts till havs, men varje syster tilldelas varsin ledtråd som ska vägleda henne i sökandet efter sitt ursprung.

Maias ledtråd leder henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro. Väl där börjar hon lägga samman pusselbitarna

Åttio år tidigare, 1927, under Rios Belle Epoque , planerar Izabela Bonifacios far för hennes giftermål in i aristokratin. Under tiden arbetar arkitekten Heitor da Silva Costa på en kristusstaty som ska kallas Cristo Redentor och behöver resa till Paris för att finna den rätta skulptören som kan färdigställa hans verk. Den äventyrslystna och passionerade Izabela övertalar sin far att låta henne följa med Heitor och hans familj till Europa innan sitt giftermål. Där, i Paul Landowskis studio utanför Paris och på de intima kaféerna i Montparnasse träffar hon den unga och ambitiösa skulptören Laurent Brouilly, och genast vet hon att hennes liv aldrig kommer bli sig likt.

De sju systrarna är den första boken i en unik, förtrollande serie om sju böcker baserad på legenden om Plejaderna, de sju systrarnas stjärnkonstellation, och Lucinda Riley visar sin talang för historieberättande som aldrig förut. Rättigheterna till en tv-serie har köpts.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De sju systrarna : Maias bok
 2. +
 3. Stormsystern : Allys bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormsystern : Allys bok av Lucinda Riley (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 28 recensioner av De sju systrarna : Maias bok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utan förväntningar
  Lars-Ivan Arvsäter, 5 februari 2024

  På bokbordet hos"min" frisör låg en bok att byta med nästa gång jag skulle klippa mig."Midnattsrosen"av Lucinda Riley. Blev uppslukad och gick in på er hemsida och där var dessa bladvändare. Rekommenderas

 2. Fantastisk. En fröjd att läsa
  Ulrika Steen (Borås), 16 december 2023

  En bok som man inte kan lägga ifrån sig. Vackert språk och medryckande historia. Varm och kärleksfull. En riktig pärla

 3. Blev irriterad
  Claudia, 16 november 2023

  Blev otroligt irriterad på första delens helt platta och orealistiska dialog. Så krystat. Men själva historiska berättelsen var intressant. Männen i berättelsen beter sig inte som verkliga män. Kämpade med denna bok länge. Så kommer inte fortsätta resterande böcker.

 4. Härlig läsning
  De Los Dolores, 3 augusti 2023

  Mycket bra bok, läste den och resten av serien under semestern. Svårt att lägga ifrån mig boken. Gripande berättelser i alla böckerna.

 5. Bladvändare
  Emma Viberg Wolff, 5 juli 2023

  Lite segdragen början men i det stora hela en bra bok
  Miljöer beskrivs utförligt vilket gör det enkelt att föreställa sig hur det ser ut
  Glamourös och sorglig

 6. Vill du njuta?
  Easykatt, 15 juni 2023

  Välj då Maias bok i serien de sju systrarna av Lucinda Riley.
  Jag är nu på den 4 boken i serien och det är fantastisk läsning.
  *****

 7. Överträffade inte förväntningarna
  Mist, 4 april 2023

  Hade hört mycket gott om dessa böcker, men fick verkligen pina mig igenom denna bok. Enormt platta "Disneyliknande" personporträtt och tunn och förutsägbar story. Nej, inga fler böcker av denna författare.

 8. 5 av 5
  Bokdjungeln, 2 november 2022

  Jag har länge varit sugen att läsa böckerna om de sju systrarna då många verkar uppskatta dom. Efter att ha lyssnat på den första boken så ställer jag mig på den hyllande sidan. Jag tycker att boken innehåller så enormt mycket och det är blandningen av dåtid och nutid som gör boken. För mig var detta en grym bok så jag hoppade direkt på bok 2 i serien. Hoppas att den är lika bra.

 9. Alla böcker om de sju systrarna är Intressanta.
  Gerd Linnea Nyström, 25 januari 2022

  Alla böcker om de sju systrarna är mycket bra och intressanta med olika miljöer och historiska händelser. Längtar bara efter att fortsätta läsa.

 10. Fantastisk
  Marita Soldelid, 17 oktober 2021

  Helt underbar! O det är de andra böckerna oxå i serien. Hittills har jag läst sex böcker av författarinnan!!! Har två st till på lut o det blir ngn av dem när denna är klar!

 11. Banal
  Åsa Persson Meczynski, 8 oktober 2021

  Nej, det här var inget för mig. Den var både förutsägbar och lite banal, så jag slutade läsa efter ungefär halva boken. Tråkigt, jag hade höga förväntningar.

 12. Bladvändare
  Sus, 27 augusti 2021

  Överraskande bra med fakta invävt i storyn, fick mig att vilja veta mer om
  statyn.... missa inte författarens kommentarer i slutet av boken.

 13. Lättsmält feelgood
  Anneli Lundberg, 21 augusti 2021

  En trevlig serie där alla böckerna är uppbyggda på samma sätt med händelser i nutid blandat med historiska tillbakablickar.
  Intressant med historier från olika kontinenter och kulturer.
  Lättsmält feelgood och lagom sommarläsning. Helt ok tidsfördriv.

  Något som drar ner intrycket för mig är att översättningen och korrekturläsningen är så hafsigt gjorda. Stelbenta, svengelska ordvändningar och felstavade ord m m får mig att ångra att jag inte valde att läsa böckerna på originalspråket i stället.

 14. Feel good
  eva , 10 augusti 2021

  Lättläst, lättviktig, ganska ytlig. Karaktärerna är grovt tillyxade. Kärleksparen är vackra, övriga personer är ganska anonyma. Ett tidsfördriv en regnig dag.

 15. Fantastisk!
  Linda, 18 juli 2021

  Vilken start på böckerna om dessa systrar. Älskar sättet hon har byggt upp böckerna på. En syster i taget o att man pendlar mellan det förflutna och nutid. Hon har verkligen lyckats, för man vill bara veta mer o vill inte lägga ifrån sig boken.

 16. Maias bok.
  lena olebacken, 8 juli 2021

  Helt fantastisk bok .Kunde inte sluta när man väl börjat att läsa. Intressant historia om olika kulturer om hur kvinnan inte hade någon talan. Spännande!

 17. Blandning av romantik och spänning
  Louise, 5 juli 2021

  Jag tyckte det var intressant att följa Maias resa. Ibland kändes det som författaren hade kunnat sovra lite i materialet men ändå mycket läsvärd.

 18. Spännande

  Så intressant ser fram att läsa de följande böckerna om alla systrar, det var även lite historia om Kristusstatyn i Brasilien

 19. Mycket läsvärd
  PKJ, 19 maj 2021

  Intressant och spännande läsning. Både fiktion och verklighet sammanvävt. Många frågor väcks, som jag förhoppningsvis får svar på efter att ha läst hela serien. Längtar till att börja läsa del 2.

 20. I liked it!
  Emi, 29 april 2021

  En intressant, spännande och romantiskt bok. En bra kombination av nutid och dåtid. Som ung kvinna vart jag väldigt inspirerad av den. Rekommenderar!

 21. Wow, vilka bra böcker
  Läslusen, 24 mars 2021

  Fantastiska böcker, hela serien. Svårt att lägga ifrån sig böckerna när man börjat läsa dem. Alla böcker har ju 500-700 sidor och de bara försvinner, är inne på den 4:e nu

 22. Läsvärd!
  Madeleine , 22 mars 2021

  Intressant att följa kvinnorna i samma familj under hundra år.
  Mycket kärlek, passion och smärta.
  Ett stort plus att en verklig händelse är inbakad i boken!

 23. Intressant om Kristusstatyn i Rio
  Bia Dahl, 1 mars 2021

  Så intressant, då jag har varit vid Kristusstatyn i Rio och där upplevt ljuvliga små kolibri samt plötslig kyla. Mycket välskriven bok, men man bör ha papper och penna till hands för att hålla reda på relationerna. Det saknade jag på sista sidan i boken.

 24. Kanonbok
  Inger Marie-Louise Olsson, 19 februari 2021

  Galet bra, kunde inte sluta läsa, väldigt bra skriven. Har fortsatt med resten av serien och har inte blivit besviken.

 25. Bästa bok jag läst på riktigt länge
  Isabelle, 12 februari 2021

  En räddare i vardagen! Fylld av spänning, mystik och gripande romantik. Vi får följa Maria, den äldsta systern, på sin resa för att möta sin biologiska familj. Vad man som läsare inte väntar sig är de historiska händelser man får uppleva och lära sig om i boken.

 26. Fantastisk!
  Boktagen (Malmö), 3 februari 2021

  Livsdrama, spänning, romantik och sorg - allt ryms i berättelsen. Dåtid och nutid vävs samman i Europa och Brasilien. Historiska personer och händelser knyts ihop med fiktion på ett trovärdigt sätt. Så bra berättat!
  Jag ser miljöerna och karaktärerna framför mig som i en film. Jag blir så sugen på att resa till Brasilien.
  Första delen lämnar många frågor som jag vill ha svar på; Hur hittade Pa Salt flickorna?, Vem var Pa Salt?, Vad gjorde han under sitt liv?, Var det en tillfällighet... Läs hela recensionen

 27. Bok
  marita Jansson, 26 januari 2021

  Bra bok Håller på med den just nu, innehållsrik vet inte vad jag ska skriva, men dom bästa böckerna jag läst. Har hunnit med Allys, Ceces, Och Stars bok.

 28. Rekommenderar varmt denna roman
  Jenny B, 8 januari 2021

  Jag sträckläste den! Fascinerande roman som väver in verkliga personer och historiska händelser i en nutida berättelse. Vill fortsätta läsa om de sju systrarna!

Visa alla 28 recensioner

Fler böcker av Lucinda Riley