Kvinnomanualen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2022-04-26
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
195 x 130 x 20 mm
Vikt
335 g
SAB
Ohja
ISBN
9789180063012
Kvinnomanualen (inbunden)

Kvinnomanualen

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-04-26
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vad har Evas bett i äpplet med ätstörningar att göra, varför ser catwalkmodeller så sura ut och hur sabbade Alva Myrdals brist på "djuröga" moderskapet för flera generationer? Anna Björklund granskar det kvinnliga från begynnelsen i paradiset, till vår tid. Ömsom ägnar hon sig åt lustfyllda detaljer inifrån tjejkulturen, ömsom åt iskalla analyser av stora politiska idéer och filosofiska teser.

Med en skarp, personlig och avslöjande blick berättar Anna vad den tidiga grekiska Askunge-sagan säger om kvinnlig vänskap och varför dagens kvinnliga makthavare borde vara avundsjuka på Cleopatras klädstil. Hon har sagts representera en ung, konservativ generation men hennes letande efter ett mer evigt ideal går bortom de gamla politiska sanningarna.

Anna Björklund är född 1990 i Stockholm och startade den prisbelönta podden Della Q. Hon är kolumnist i Aftonbladet och kulturskribent i Göteborgs-Posten och Fokus och har tidigare varit programledare och satiriker i Sveriges Radio. Hon är gift, har hittills tre barn och har hoppat av flera prestigefyllda utbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnomanualen
 2. +
 3. Maktens kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maktens kvinnor av Jenny Madestam (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kvinnomanualen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för mannen
  Anders Mikael Vilkas, 13 maj 2022

  Det var spännande att läsa och få en inblick i hur en ung kvinna resonerar utifrån allt från kärlek och relationer till mat och mode. Särskilt som man. Ofta lite kluriga funderingar ibland med referenser till historien. Kanske lite buckligt språk ibland och lite märkligt flyt i språket. Men när man kommer in i författarens val att formulera sig går det lättare att läsa. Givande bok som jag tycker fler män skulle läsa.

 2. Ängslig
  Lana, 11 maj 2022

  Känns mer som stockholmskritik än ett slag mot feminismen. Författaren känns änslig och försöker rättfärdiga sig själv för att hon inte passar in innersta stockholmskretsarna. Hoppas hon hittar sin trygghet.

 3. Väldigt bra och rolig bok!
  Karl-Johan, 10 maj 2022

  En strålande bok med olika berättelser om livet som ung kvinna, där författaren utgår ifrån sina egna erfarenheter och drar paralleller till en det ena och en det andra. Roligt, piggt och modernt! En rik bok där feminismen sågas, men på ett mycket okontroversiellt vis. Det är helt enkelt svårt att inte hålla med.

Visa alla 3 recensioner