Kvinnomanualen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2022-04-26
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
15 x 186 x 122 mm
Vikt
340 g
SAB
Ohja
ISBN
9789180063012

Kvinnomanualen

(17 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-26
224
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vad har Evas bett i äpplet med ätstörningar att göra, varför ser catwalkmodeller så sura ut och hur sabbade Alva Myrdals brist på "djuröga" moderskapet för flera generationer? Anna Björklund granskar det kvinnliga från begynnelsen i paradiset, till vår tid. Ömsom ägnar hon sig åt lustfyllda detaljer inifrån tjejkulturen, ömsom åt iskalla analyser av stora politiska idéer och filosofiska teser.

Med en skarp, personlig och avslöjande blick berättar Anna vad den tidiga grekiska Askunge-sagan säger om kvinnlig vänskap och varför dagens kvinnliga makthavare borde vara avundsjuka på Cleopatras klädstil. Hon har sagts representera en ung, konservativ generation men hennes letande efter ett mer evigt ideal går bortom de gamla politiska sanningarna.

Anna Björklund är född 1990 i Stockholm och startade den prisbelönta podden Della Q. Hon är kolumnist i Aftonbladet och kulturskribent i Göteborgs-Posten och Fokus och har tidigare varit programledare och satiriker i Sveriges Radio. Hon är gift, har hittills tre barn och har hoppat av flera prestigefyllda utbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnomanualen
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kvinnomanualen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Populism
  Katarina, 19 april 2024

  Konservativ innerstadsfeminism har väl aldrig känts särskilt fräsch? Poddare som ger sig på feminism blir inte riktigt trovärdigt, lite fittstimaura och citat från andra böcker.

 2. Name-dropping utan djup
  Eberhard, 1 juli 2022

  Föga överraskande upptäcker Anna Björklund att perspektiven på livet vidgas och att synen på tillvaron nyanseras när en ego-fixerad barnlös tillvaro övergår till ett liv med ansvar för små barn. Boken kryllar av snuttifierade och lösryckta citat från allehanda filosofer men författaren verkar sakna ambition till att gå på djupet oavsett vilket tema som behandlas. Om jag ska vaska fram något jag imponeras av så är det marknadsföringen.

 3. Bra bok för mannen
  Anders Mikael Vilkas, 13 maj 2022

  Det var spännande att läsa och få en inblick i hur en ung kvinna resonerar utifrån allt från kärlek och relationer till mat och mode. Särskilt som man. Ofta lite kluriga funderingar ibland med referenser till historien. Kanske lite buckligt språk ibland och lite märkligt flyt i språket. Men när man kommer in i författarens val att formulera sig går det lättare att läsa. Givande bok som jag tycker fler män skulle läsa.

 4. Ängslig
  Lana, 11 maj 2022

  Känns mer som stockholmskritik än ett slag mot feminismen. Författaren känns änslig och försöker rättfärdiga sig själv för att hon inte passar in innersta stockholmskretsarna. Hoppas hon hittar sin trygghet.

 5. Väldigt bra och rolig bok!
  Karl-Johan, 10 maj 2022

  En strålande bok med olika berättelser om livet som ung kvinna, där författaren utgår ifrån sina egna erfarenheter och drar paralleller till en det ena och en det andra. Roligt, piggt och modernt! En rik bok där feminismen sågas, men på ett mycket okontroversiellt vis. Det är helt enkelt svårt att inte hålla med.

Visa alla 5 recensioner