Peter Stormare : pojken från Arbrå (inbunden) Spara 77%
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2023-11-16
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Koch, Anna von (red.)
Dimensioner
37 x 223 x 157 mm
SAB
Ikz Stormare, Peter
ISBN
9789180311984

Peter Stormare : pojken från Arbrå

(8 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-16
49 209 Du sparar 160 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pojken från Arbrå som blev stjärna i Hollywood

"Vad är oddsen för att jag, en pilt från Arbrå, skulle se Scener ur ett äktenskap och få en uppenbarelse att jag skulle arbeta med Ingmar Bergman? Att jag skulle följa Rösten och ge mig av ända ner till Stockholm?"

I sin självbiografi tar Peter Stormare med dig på sin osannolika livsresa, från Hälsinglands djupa skogar till Los Angeles stjärnkantade tillvaro. Men han berättar även om sin inre resa och om Rösten som alltid har lett honom rätt.

Det är med lika delar djup, lika delar självdistanserad humor som Peter Stormare skildrar tiden på Scenskolan, livet bakom Dramatens kulisser och vägen till Hollywood och storfilmer som Jurassic Park, Fargo och Armageddon. Men också den första fumlande kärleken, relationen till Ingmar Bergman, de smärtsamma uppbrotten och det vidunderliga mötet med hustrun Toshimi.

Peter Stormare må vara en av våra mest kända skådespelare med en bakgrund på Kungliga Dramaten, där han fostrades av Sveriges främsta, men han är fortfarande densamme pojken från Arbrå.

"Peter Stormare har alltid haft något märkligt i sitt väsen, en särling, en rasande." Ingmar Bergman

"Man kunde ana en diamant, men den var väldigt oslipad." Hans Wigren, rektor på Scenskolan, om Peter Stormare

"'Jag tänker vinna en Oscar i Hollywood innan jag är fyrtiofem', sa han med ett brett leende." Lars Löfgren, Dramatenchef, minns Peter Stormare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Peter Stormare : pojken från Arbrå
 2. +
 3. Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv av Lasse Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Peter Stormare : pojken från Arbrå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärt
  Monica Lindblom, 11 januari 2024

  Peter bjuder på inblick i sitt liv han skriver på ett intressant sätt. Rekommenderar alla som är skeptiska till att alla inte kan lyckas eller till dem som inte tror på något bortanför vårt fysiska liv.

 2. Underhållande och intressant
  Per Hellmers, 7 januari 2024

  Fick boken i julklapp men vill gärna ge mitt intryck på boken här som jag läst med stort intresse då jag som Stormare är uppvuxen i Arbrå. Igenkänningstecknen är många i skildringarna från Arbrå och kan instämma i det mesta men antar ändå att Stormare i vissa fall antingen lutat sig mot ett sviktande minne eller rykten över händelser som skett efter han flyttat från Arbrå. Bl a beskriver han min brors yrkesbana felaktigt då den till rätt stor del inte stämmer med verkligheten och jag får då i... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Stormare

 • Pojken från Arbrå

  Peter Stormare

  "Samma intimitet finns överallt i denna märkliga, ärliga och rätt härliga bok. Jag tycker mycket om den." - Jens Liljestrand, Expressen Peter Stormare skildrar tiden på Scenskolan, livet bakom Dramatens kulisser och vägen till Hollywood och storfi...