Ring soc! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2023-03-08
Förlag
Modernista
Dimensioner
210 x 137 x 25 mm
Vikt
466 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180631631

Ring soc!

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-03-08
84
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Socialrealistisk saga om konformism & utanförskap

»Denna tragikomiskt diskbänksrealistiska undergångssaga berättas med filmiskt målande precist detaljerad prosa, i koncentrerade gestaltningar och effektivt disponerade scener. Bokens rappa dialog tänder välbehövliga ljusglimtar i en för övrigt nattsvart skildring.« Kristofer Flensmarck, BTJ

När Malin blir med barn kan hon inte längre bo kvar »på gatuplan«, alltså i sin kära bil där hon har sitt liv och alla samlarfigurer. Inte om soc får bestämma.
Man skickar den färske handläggaren Christer för att styra upp situationen. Tänk vilken dödsfälla en bil kan vara för ett barn. Malin ska ha en provlägenhet, annars blir det tyvärr en fråga om omhändertagande.
Ring soc! är en uppgörelse med den allt förtärande likriktningen som vi någon gång röstat igenom, eller om den prackats på oss av tjocka möbelkataloger. Det är en önskan om att få leva sitt liv utanför och bortom. En saga om verkligheten, konspirationerna och hemlösheten, om myndigheters stjälpande hand och om kärleken till ett barn.

MARIA GRUDEMO EL HAYEK [född 1980] är en svensk-libanesisk skådespelerska, teaterpedagog och scenkonstkreatör. Hon verkar inom teater, film och radio. Med ett normkritiskt perspektiv har hon utöver skådespeleriet drivit frigrupp, arbetat som projektledare och skrivit manus.

VIKTOR JOHANSSON [född 1983] är en svensk författare och filmregissör. 2007 mottog han Borås tidnings debutantpris för diktsamlingen Kapslar, och han har även nominerats till Sveriges Radios romanpris och Tidningen Vi:s litteraturpris. Sedan romanen Bonsaikatt [2015] har han regisserat ett antal hybridfilmer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ring soc!
  2. +
  3. Motivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motivet av John Banville (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna