Hjärnhälsa : kost och motion för hjärnan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Fitnessförlaget
Medarbetare
Losciale, John (form)
Illustratör/Fotograf
Helene Ågren
Dimensioner
226 x 205 x 12 mm
Vikt
560 g
SAB
Vcbb,Vef,Vmb
ISBN
9789185225842
Hjärnhälsa : kost och motion för hjärnan (inbunden)

Hjärnhälsa : kost och motion för hjärnan

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Håll hjärnan i form!

Hjärnan är kroppens viktigaste organ. Om hjärnan mår bra mår vi bra. De senaste åren har det kommit flera nya rön som visar hur vi med rätt kost och träning kan påverka våra hjärnor. Vi har blivit allt mer medvetna om kroppen och hur vi ska hålla den i trim, nu är det dags att även hjärnan får vad den behöver. Karl Hultén och Karin Wahlberg visar i Hjärnhälsa hur hjärnan och kroppen påverkar varandra och hur vi kan utnyttja denna kunskap för bättre hälsa och ökat välbefinnande. De berättar bland annat om vilka livsmedel som ger bättre koncentration, minne och mental prestation, vilken betydelse sömnen har och hur fysisk träning påverkar hjärnan. Här finns även övningar för ett bättre minne samt recept på rätter som är bra för koncentration, minne och humör.

Ur innehållet:* Så fungerar ditt minne* Maten som förbättrar minnet* Rätt fett för din hjärna* Mat för välbefinnande och koncentration* Träna dig smartare* Träning för bättre koncentration* Aktivera hjärnan på jobbet* Checklista för bättre minneVisst du att äggula förbättrar minnet? mörk choklad är bättre för hjärnan än mjölkchoklad? träning lindar oro och ångest? blåbär föryngrar hjärnan och att svenska blåbär är allra bäst?

Karin Wahlberg är medicine magister med en bred akademisk bakgrund inom filosofi, medicin och kognitionsvetenskap och har studerat vid institutionen för neurovetenskap på Karolinska Institutet.

Karl Hultén är medicine magister och har erfarenhet från forskningsprojekt inom nutrition och neurologi och har bland annat arbetat med ett projekt om Alzheimer på Karolinska Institutet.

Både Karin och Karl skriver för ett flertal tidningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna