Skrivet i eld (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2008-09-19
Förlag
Minotaur
Översättare
Helena Sjöstrand, Gösta Svenn
Originaltitel
Written in Boone
Dimensioner
179 x 110 x 24 mm
Vikt
207 g
SAB
Hce
ISBN
9789185419050
Skrivet i eld (pocket)

Skrivet i eld

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2008-09-19

Slutsåld

Rättsantropolog David Hunter är på väg hem när han får i uppdrag att undersöka en kropp på den isolerade ön Runa i Yttre Hebriderna utanför Skottlands västkust. Liket påträffas i en enslig stuga och är svårt sönderbränt --endast skelett samt fötter och en hand återstår. Brandens hetta måste ha varit enorm, men av någon konstig anledning har inget av själva stugan skadats av den. Hunter har en känsla av att allting inte står rätt till och jobbar febrilt för att hitta ledtrådar kring dödsfallet. Allt tyder på att det är en olyckshändelse, men så plötsligt hittar han små, små detaljer bland resterna som tyder på ett slag mot huvudet på offret. Det mesta lutar åt mord, och med tanke på hur isolerad ön är, är sannolikheten hög att mördaren fortfarande finns kvar i omgivningarna. Frågetecknen kring öbefolkningen blir också fler och fler, och snart är Hunter inte säker på vad han ska tro om människorna som omger honom. Dessutom känner han hela tiden att någon bevakar honom, håller koll på vad som händer. Rykten sprids snabbt i det lilla samhället, och i takt med att ett otäckt oväder drar sig allt närmare isoleras ön och stämningen blir allt tätare och obehagligare. Det dröjer inte länge förrän ännu ett mord sker, och snart når dramatiken sin kulmen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skrivet i eld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. läsvärd
  Anna. T, 10 januari 2011

  Jag rekommenderar verkligen denna bok!
  Det är en riktig nagelbitare, man har svårt att lägga ifrån sig den. Som med alla hans böcker blir man alltid lika förvånad när man får reda på vem förövaren är.
  Läs den och du kommer inte bli besviken!
  Rekommenderar alla hans böcker! Dom är ett måste att läsa om man gillar denna genre av böcker.
  Trevlig läsning

 2. Bra spänning
  Rubella, 31 augusti 2010

  Den tredje boken, Dödens viskningar är bästa hittills. Det är lite fånigt språk i boken ibland men författaren tar sig.

 3. Bra
  Blomman, 20 september 2008

  Tycker att den här boken håller samma klass som dödens kemi, den första boken. samma spänning. lite mindre rå en den förra. rekomenderas.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Simon Beckett