Från Homo Sapiens till Homo Zappiens (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Krilon förlag
Medarbetare
Olsson, Marina (medf.)
Dimensioner
225 x 150 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
O
ISBN
9789185421008
Från Homo Sapiens till Homo Zappiens (häftad)

Från Homo Sapiens till Homo Zappiens

om den svenska välfärdens individualister i det globala tidssamhället

Häftad Svenska, 2006-03-01
190
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Idag ställs hotet från globaliseringen i centrum som navet allt kretsar kring och i allt snabbare takt. Utvecklingen beskrivs som oundviklig utanför vårt inflytande.
Mats och Marina Olsson vill med sin bok Från Homo Sapiens till Homo Zappiens att vi ska stanna upp och höja blicken, granska oss själva i spegeln för att ifrågasätta den roll vi själva spelar i förändringen. I sitt arbete som omvärldsanalytiker har Mats Olsson funnit hur individen i västvärlden blivit allt mer extrem. Vi har på kort tid utvecklats till extrema individualister och många mätningar visar att svensken kommit längst. Detta väcker frågor kring vår välfärd. Vad står den för? Har den ett egenvärde vi till varje pris måste värna? Och vart tar det humanistiska perspektivet vägen, omtanken och respekten för andra? Borde vi inte se globaliseringen som en möjlighet och inte som ett hot? En angelägen och aktuell bok där författarna utmanar värderingar och gängse synsätt i det svenska samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från Homo Sapiens till Homo Zappiens
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Olsson

Övrig information

Idag ställs hotet från globaliseringen i centrum som navet allt kretsar kring och i allt snabbare takt. Utvecklingen beskrivs som oundviklig utanför vårt inflytande. Mats och Marina Olsson vill med sin bok Från Homo Sapiens till Homo Zappiens att vi ska stanna upp och höja blicken, granska oss själva i spegeln för att ifrågasätta den roll vi själva spelar i förändringen.

I sitt arbete som omvärldsanalytiker har Mats Olsson funnit hur individen i västvärlden blivit allt mer extrem. Vi har på kort tid utvecklats till extrema individualister och många mätningar visar att svensken kommit längst. Detta väcker frågor kring vår välfärd. Vad står den för? Har den ett egenvärde vi till varje pris måste värna? Och vart tar det humanistiska perspektivet vägen, omtanken och respekten för andra? Borde vi inte se globaliseringen som en möjlighet och inte som ett hot?

En angelägen och aktuell bok där författarna utmanar värderingar och gängse synsätt i det svenska samhället.