Taet på kroppen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Danska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2013-05-31
Upplaga
1
Förlag
idrottsforum.org
Dimensioner
218 x 145 x 14 mm
Vikt
399 g
SAB
V:oa,306.4613
ISBN
9789185645121
Taet på kroppen (häftad)

Taet på kroppen

Häftad,  Danska, 2013-05-31
282

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Hvordan kan kroppens lyst, kraft, nærvær, sanselighed, sårbarhed og glæde beskrives? Hvordan kan man forske i idrættens løssluppenhed, identitetskriser, sejre og nederlag - i den bevægelsesmæssige poesi, der opstår i det mellemkropslige? Denne antologi foregår i naturen, i luften, på isen, i skolegården, på fodboldbanen og i bevægelsesrummet. Den giver bud på, hvordan forskningen kan komme tæt på kroppen. Antologien fokuserer på en hidtil underbelyst tilgang til forskning inden for krops- og bevægelseskulturer.

Idrætsforskningen kan tilnærme sig emnet "idræt og mennesket" på mange forskellige måder, og hver af disse har udviklet sit eget særlige faglige rum og sit eget sprog. Vi kan forenklet set tale om tre hovedstrømninger, den sociologisk-strukturelle og den historistiske strømning, begge med en stærk tradition i nordisk idrætsforskning. Dog har dansk humanistisk idrætsforskning i de sidste tre eller fire årtier forsøgt at opbløde denne polarisering. Samarbejdet mellem historikere og sociologer, antropologer, pædagoger, psykologer og praktikerforskere, har ført til udviklingen af en tredje tilgang, studier i krops- og bevægelseskulturer. Denne tredje tilgang omfatter en række kvalitative tilgange bl.a. også den fænomenologiske tilgang.

Nærværende antologi præsenterer denne tilgang i sin mangfoldighed. Den vil synliggøre et udviklingsfelt til inspiration for aktuel og fremtidig idrætsforskning i Norden. Artiklerne viser forskellige muligheder indenfor studiet af krops- og bevægelseskulturer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Taet på kroppen
  2. +
  3. Fotboll och huliganism i Skandinavien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotboll och huliganism i Skandinavien av Jonas Havelund, Lise Joern, Kristian Rasmussen, Torbjörn Andersson, Tore Brännberg (häftad).

Köp båda 2 för 537 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna