Stenhuggaren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Marias mirakulösa döttrar
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2018-11-24
Förlag
Fri Press
Dimensioner
225 x 150 x 22 mm
Vikt
465 g
ISBN
9789185972890
Stenhuggaren (häftad)

Stenhuggaren

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-11-24
253
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I andra delen av "Marias Mirakulösa Döttrar" vänder vi tillbaka till Hesters och Jonnas barndom. Det är sent 1600-tal. I den nysvenska provinsen Skåne satsas det på framtiden. Den som kan roffar åt sig, medan svaga och utsatta blir än fattigare. Svårast är att klara sig som ensamstående kvinna. Hesters mor Maria gör allt för att slippa gifta om sig efter sin make stenhuggarens död. När nöden blir för stor anmäler hon sig till prästen som "ledig" änka. Det omhändertagna barnet Jonna skickas till hospitalet för vanföra. Några år senare får Hester status som självsvältande "mirakel".

Är du inte på Bokus? Robot-bokhandlarna programmerar idel nya webbplatser där de jagar klick med andras böcker. Besök gärna vår webbplats www.fripress.se om du är intresserad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stenhuggaren
 2. +
 3. Systrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systrarna av Örjan Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stenhuggaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande läsning
  Irené , 10 juli 2020

  Roligt att läsa bok två i denna trilogi! Den första boken var mycket bra och spännande och den här likaså. Boken har ett fantastiskt flyt i språket, lättläst och intressant. För den som är intresserad av historia är det spännande att få det levandegjort på det här sättet.

 2. Rörig

  Boken kändes inte sammanhängande, lite svår att följa med. Namnen på personerna var också lite svåra, fick tänkta till ordentligt för att komma ihåg vem som var vem.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Örjan Olsson

 • Systrarna

  Örjan Olsson

  Detta är första delen i en trilogi som utspelar sig i 1600- och 1700-talets nysvenska provins Skåne. I en by får föräldrarna svårt att att gifta bort sin dotter Hester som snart utmärker sig som självsvältande "mirakel". Samtidigt misstä...