Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte konfluxen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om den femte konfluxen (del 1)
Antal sidor
574
Utgivningsdatum
2012-05-14
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Medarbetare
Wallin, Ola (form) / Liljemärker, Håkan (form)
Illustratör/Fotograf
Martin Bergström
Dimensioner
178 x 110 x 35 mm
Vikt
299 g
SAB
Hc
ISBN
9789186437725
Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte konfluxen (pocket)

Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte konfluxen

(26 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-05-14
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Bland det bästa och mest egensinniga jag har läst i fantasygenren.«
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Det trakoriska rikets livsviktiga svavelkoloni är hotad. Överste Praanz da Kaelve jagas av okända fiender som vill se honom död, men han åtar sig ändå uppdraget att återställa ordningen på den karga ön Marjura vid polarisens rand. Ett skepp ligger klart för avfärd med en besättning som samlats ihop i största hast. Där finns drakjägaren med det sönderbrända ansiktet, den tatuerade danserskan från Kargom och de märkliga Remuntradyrkarna, var och en med sina egna skäl att bege sig till världens ände.
Under resan inser översten att uppdraget är mycket större än han först anade. Det heliga berget Ranz viskar att den mystiska konfluxen närmar sig och under Marjuras ismassor har mäktiga krafter satt sig i rörelse. Vilka är shagulitermunkarna som i ödemarken söker svaret på odödlighetens gåta? Och vad döljer sig egentligen bakom kodordet »Svavelvinter«?

»En Borges för det episka formatet.«
Per Israelson, Svenska Dagbladet

»Svavelvinter« är den första av fyra delar i berättelsen om »den femte konfluxen« och utkom första gången 2004. Romanen mottogs med stor entusiasm och har sedan dess ständigt funnit nya läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte konfluxen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppen
  Axel Nilsson (Stockholm), 1 september 2023

  En favoritbok, rafflande historia med massvis av trådar och ett rikt persongalleri. Språket är också helt unikt med egenskapade ord som passar in bra i världsbygget.

 2. Spretig
  Daniel, 9 oktober 2021

  Väldigt svår att få grepp om handlingen. Läst drygt 100 sidor men vet inte om vad eller vem/vilka boken handlar om.

 3. Skickligt skriven, men bitvis spretig
  Gardinen, 22 juli 2019

  Erik Granström tecknar en stor och detaljerad värld. På alla sätt intressant med roliga speglingar mot verkligheten. Samtidigt är det bitvis förvirrande många karaktärer och platser. Nedan recesion är för samtliga fyra delar i serien.

  Granström har ett sätt att väva in detaljer som skjuter in liv och syfte i händelser som annars hade varit transportsträckor. Ändå upplevde jag att underhållningen rörde sig i spannet kring 3 av 5. Böckerna var aldrig svåra att lägga ifrån sig.
  Läs hela recensionen

 4. Läst 3 av 4, var tvungen att sprida glädjen.
  den_stressade, 10 april 2019

  Denna bokserie och författare är för de som gillar "Svärdens Väktare"(av Nick Perumov) samt anser att LOTR är för "enkel", och kanske även de som gillar "Game of Thrones" men anser att den kanske innehåller lite mycket snusk.

  Denna bokserie är lite ljusare och lättlästare än Svärdens Väktare, den handlar lite mer om psykologi än filosofi.
  Däremot är inte psykologi något som märks, men den inbegriper lite fler mänskliga influenser än böcker av Nick Peromov.

  Läs denna bok ... Läs hela recensionen

 5. Vuxen saga att försvinna i.
  bonadea, 1 juli 2017

  Det är lycka att hitta en sådan pärla till bok. Författaren har skapat en välskriven vuxen saga att försvinna i
  En värld med drakar, magi och hjältar. Det bästa är att den inte tar slut med sista sidan utan fortsättning följer i tre återstående böcker.

 6. Bästa svenska fantasyn
  Youruiner, 30 juli 2015

  Har läst relativt mycket fantasy men har aldrig tidigare läst något med ett språk som kommer i närheten av Erik Granströms. Rekommenderas för alla som vill ha något välskrivet och riktigt genomtänkt. Även ni som gillar historiska romaner kommer kunna uppskatta dessa böcker.

 7. En fantastisk resa
  Stinto, 13 augusti 2014

  Bland det absolut bästa jag läst i genren! Granström har ett målande språk och blandar det episka med vardagliga absurda episoder. De olika karaktärernas öden och missöden är hela tiden medryckande och intressanta och jag fick hela tiden nya favoriter. För en gammal rollspelare är det dessutom en nostalgifest utan dess like men jag rekommenderar varmt boken till alla!

 8. En berättelse i en oerhört väl genomtänkt...
  Otto von Bismarck, 15 december 2013

  En berättelse i en oerhört väl genomtänkt fantasyvärld. Ett intressant upplägg där berättelserna går parallellt och in i varandra på ett fascinerande sätt, tillsammans med en homorisk samhällskritik.

 9. Svavelvinter är en fyllig, mustig anrättning med...
  Martinus, 19 maj 2013

  Svavelvinter är en fyllig, mustig anrättning med inspiration från (och finurliga referenser till) allt från samtida politik till sumeriska myter. Den karakteriseras av en episk bredd och ett myllrande persongalleri som inte står George R. R. Martin efter, och en språklig uppfinningsrikedom i nivå med Jack Vance. Handlingen är infallsrik och oförutsägbar, och det krävs ett visst engagemang från läsarens sida för att hänga med i svängarna. Som helhet är detta en av de bästa böckerna jag läst, o... Läs hela recensionen

 10. Författaren glömde devisen "keep it simple". Kunde ha...
  ProjMgr, 15 april 2013

  Författaren glömde devisen "keep it simple". Kunde ha blivit bra, men istället är han överambitiös i sitt namnsättande av karaktärer, roller, platser etc. vilket är oerhört störande när man vill ge sig hän själva handlingen och lära känna karaktärerna.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Erik Granström