Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2012-08-20
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
205 x 135 x 20 mm
Vikt
434 g
SAB
F.06,G:df
ISBN
9789186485085

Att skriva med glädje

(10 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-08-20
120
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med en dunderdebut: 11.000 böcker sålda på en vecka, 22 böcker utgivna och 15 år som författare, vet Kim M. Kimselius hur man skriver en bok.
Här delar hon generöst med sig av sina kunskaper i en glädjefylld bok där hon berättar om allt, från första början till färdig bok.
En bok som gör det möjligt för alla att skriva, på ett roligt och inspirerande sätt!
"Skriv direkt från hjärtat!" säger Kim, och det är precis det hon har gjort!

Älska orden lika mycket som jag gör
Det här är ingen självbiografi, eller övningsbok i skrivandet. Den här boken handlar om kärleken till orden, något jag kallar för Sagans kraft och Ordens makt.
Här vill jag visa dig hur lätt det är att skriva, om du gör det på rätt sätt. Med dina ord kan du förändra en hel värld, du kan skänka glädje och inspiration, få läsarna att gråta och förflytta dem i tid och rum. Du kommer att bli en riktig trollkarl när du behärskar Sagans kraft och Ordens makt.
I den här boken tar jag dig med från början till slut. Jag berättar om min väg till författarskapet, och jag delar med mig av allt det jag har lärt mig sedan jag debuterade som författare 1997.
Min förhoppning är att du, efter att ha läst den här boken, ska älska orden lika mycket som jag gör.
Slå dig ned i lugn och ro och låt mig genom ordens magi förflytta dig in i bokens värld.
Kramisar från Kim M Kimselius

Här kan du se några av bokens 63 kapitel:
Tips för dig som drömmer om att bli författare
Skriv en bok
Kött på benet
Gestaltning
Hitta ditt författarspråk
Första meningen
Motivation och disciplin
Korrekturläsning
Skrivkramp
Tid att skriva
Bygg upp din berättelse
Bokens namn
Spökskrivare
Hur långt ska ett kapitel vara
Antal manusblad
Dags att skicka till förlag
Bokomslag från idé till färdigt omslag
Föreläsningar
Ge ut på eget förlag

"Kim skriver om hur viktig gestaltning är, och själv är hon suverän på det. En inspirerande bok för den som vill lära sig att själv skriva böcker." Författarcoachen Kristina Simar

"För den som vill lära sig skriva populära berättelser." BTJ Maria Nyman

"En härlig bok med massor av bra, inspirerande skrivtips!" Dakota Quinn Diamond

"Kim, man blir så lätt förälskad i dig, dina böcker, dina karaktärer och din öppenhet och din förmåga att dela med dig och inspirera! Årets nobelpris i självkänsla går till Kim M Kimselius!" Copywritern på författarsajten 1av3.se

"Dina tips har verkligen hjälpt mig extremt mycket ... Jag är bara 19 år och hade inte en tanke på att det kunde finnas möjlighet för mig att bli publicerad förrän jag hittade din blogg ... Jag hoppas att jag någon gång blir publicerad, du har fått mig att tro att det finns en möjlighet. Tack!" Anonym "Vill bara säga, att jag alltså är imponerad av, inte bara dina berättelser som sådana, utan även av ditt mycket flödande och spänstiga språk!" Carsten Palmer Schale
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att skriva med glädje
 2. +
 3. Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra? av Julia Andersson, Elvira Ashby (häftad).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Att skriva med glädje. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bäst ¿¿¿¿
  Renée Madeleine Harding, 23 oktober 2019

  Kim är den bästa läraren. Hon är enkel att förstå. Denna bok är bättre än de skrivarkurser som jag varit på. Jag har kommit igång med mitt skrivande nu när jag läser hennes bok. Hon e bäst❤️❤️❤️

 2. Min egna bibel!
  Beatrice nyström, 7 juni 2015

  Jag fick äran att vinna denna utav Kim i en liten Facebook tävling i januari. Det jag älskar med henne är att hon känns så äkta och genuin. Man känner dig verkligen på samma nivå som hon gjorde när hon började och genom det känner man verkligen att "jag kan också!". Man VILL på egen hand kontakta henne efter denna och få lära sig mer av henne!!
  Den förklarar enkelt hur man går till väga, små korta kapitel och hon har skrivit det mest nödvändiga man behöver veta och lära sig. Oavsett om m... Läs hela recensionen

 3. Jag har följt Kim i många år och längtat efter just...

  Jag har följt Kim i många år och längtat efter just den här boken. Den är såååå bra att jag gett en till min mamma också. Kim delar frikostigt med sig av sina egna erfarenheter och väver in tips som alldeles säkert hjälper den som läser boken.
  Glöm inte att kika in på Kim M Kimselius eminenta blogg. Där får du nämligen följa hennes färd till att ge ut böckerna.

 4. En bra bok för dem som skriver
  Tanja Dianova, 22 november 2012

  En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare.

 5. Nyttig bok för dig som vill bli författare
  Kristina Simar, 7 november 2012

  Det var mycket givande att läsa om Kim M. Kimselius råd om skrivande. Jag har läst och recenserat många av hennes underbara historiska äventyrsromaner som jag verkligen tyckt om. Kim skriver om hur viktig gestaltning är, och själv är hon suverän på det. Jag älskar att kunna stå som en betraktare i en bok, se händelserna och karaktärerna framför mig. Det är något som Kim M. Kimselius aldrig gör mig besviken på, och därför tycker jag så mycket om hennes böcker. Den här boken om skrivandet gav m... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius