Pirater och vulkanutbrott på Island (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 24)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
1
Förlag
Roslagstext
Medarbetare
Minnhagen, Mats (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
210 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485962
Pirater och vulkanutbrott på Island (kartonnage)

Pirater och vulkanutbrott på Island

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage Svenska, 2019-08-02
149
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad är din värsta mardröm? Pirater eller att hamna mitt i ett vulkanutbrott? Theo och Ramona blir tillfångatagna av pirater och fast på en isländsk ö när vulkanen exploderar och lavan flödar mot dem. En berättelse om Hemöns historia, men också om andra världsdelar och kulturer. Tredje boken om Theo och Ramonas äventyr på Island, den 30:e fristående boken om dem.

Mellan juni och juli 1627 kom tre turkiska skepp till Island, bland annat Hemön, där denna bok utspelar sig. Skeppen kom från piratfästena i Algeriet och Tunisien, för att hämta kristna slavar. Piraterna dödade alla som gjorde motstånd och tog resten som slavar, framförallt kvinnor och barn. Därefter brändes byarna ner. Totalt infångades 380 islänningar som slavar. 21 januari 1973 skedde vulkanutbrottet på Hemön. Det pågick till de första dagarna i juli samma år.

Kim M. Kimselius har under drygt 22 år fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2019 har Kim gett ut närmare 60 böcker. Med Tillbaka till Pompeji gjorde Kimselius en bejublad debut. Boken har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pirater och vulkanutbrott på Island
 2. +
 3. Historiens 15 mäktigaste vulkanutbrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historiens 15 mäktigaste vulkanutbrott av Kolbeinn Ottarsson Proppé (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Pirater och vulkanutbrott på Island. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd bok med spännande fakta och detaljrikedom
  Jessica Pettersson, 26 november 2019

  Har det funnits pirater på Island, och hur känns det egentligen att stå mitt i ett pågående vulkanutbrott? I sin 24:e bok i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona har Kim M Kimselius återigen lyckats fånga läsaren mitt i händelsernas centrum. Vi följer Theo och Ramona genom två tidsresor till Island, dels till 1600-talets piratinvasion av Hemön, och dels till det stora vulkanutbrottet under 1970-talet på samma ö. Boken har en ganska så mörk underton och beskriver både död och elände... Läs hela recensionen

 2. Suveränt om vulkanutbrottet!

  Detta är nr 24 i Kimselius bokserie om Theo och Ramona. Paret med förmågan att resa i tiden när Ödet kallar dem för olika uppdrag.
  Denna gång beger vi oss till Hemön på Island och får via deras äventyr uppleva två olika historiska händelser.
  Dels får vi uppleva hur pirater attackerade Hemön 1627 då många invånare dödades och förses bort som slavar. Samt efterföljande händelser av detta.
  Sedan får vi även bekanta oss med vulkanutbrottet som skedde på samma ö nästan 350 år senare... Läs hela recensionen

 3. Fängslande berättelse om Island.
  Susanne Lifjord, 13 oktober 2019

  Boken tar sin början då ungdomarna Theo och Ramona, genom en tidsresa, förflyttas till Hemön 1627, en ö tillhörande Island. Genom sina tidsresor har de upplevt katastrofer och skräck men även mycket glädje. Då de anländer till Hemön befinner de sig i en otrygg tid där Hemön och den isländska befolkningen hotas av att bli tillfångatagna för slavarbete vid medelhavet. Theo och Ramona hamnar mitt i en brutal piratattack och bevittnar piraternas otäcka framfart med befolkningen. Theo och Ramona s... Läs hela recensionen

 4. Spännande historisk roman
  The Content Reader, 7 oktober 2019

  Ramona och Theo reser i tiden. Ofta till platser där katastrofer av olika slag äger rum. De kan inte bestämma när, hur och vart de reser, utan hamnar av ödets nyck där de behövs bäst. När de inser att de hamnat på Island 1627 så undrar de förstås varför. Snart blir de varse att tre piratskepp har ankrat i hamnen utanför Hemön, söder om Island. De skövlar och tar med sig islänningarna som slavar och för dem till Algeriet. Till och med Ramona och Theo blir tillfångatagna.

  Av denna sann... Läs hela recensionen

 5. Sträckläsning
  Christoffer van Woensel, 12 augusti 2019

  Kim har en otrolig förmåga att alltid lyckas fånga läsaren direkt. Denna historiska äventyrsbok är verkligen ett äventyr. Theo och Ramona hamnar i den ena knipan efter den andra och hur ska de lyckas ta sig ur alla dem? Pirater som vill sälja dem som slavar och sedan får vulkanen ett utbrott. En bok som absolut inte går att lägga ifrån sig.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius