Mammas son banditen : en brutal roman om kriminalitet i dagens Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2016-03-02
Förlag
Nygren & Nygren
Originaltitel
Mammas son BANDITEN
Dimensioner
260 x 170 x 35 mm
Vikt
1006 g
ISBN
9789186623623
Mammas son banditen : en brutal roman om kriminalitet i dagens Sverige (inbunden)

Mammas son banditen : en brutal roman om kriminalitet i dagens Sverige

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-02
214
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Min lillebror Mehdi har alltid varit morsans lilla älskling, men kvinnan hade inte räknat med att snorungen skulle bli värsta banditen.

Ärligt talat, än idag fattar familjen nada. Hur gick det hela till? Lillbrorsan har fått samma uppfostran som vi: Kärlek, omvårdnad, ett bra hem. En familj som tar hand om varandra. Vår kära mor gjorde allt för oss och ännu mer för den där-a bortskämda ungen. Vi smugglades ut från Iran under kriget och kom till Sverige, självaste himlen. Vi trodde att våra problem var över, men oj, oj, oj vad fel vi hade.

Mehdi stod utanför ytterdörren i en röd Aqua Limone-tröja, han ringde på igen. Jag öppnade. Är du vaken brorsan? sa han ängsligt. Lillbrorsan var kritvit i ansiktet, han såg jävligt nojig ut. Mina tankar gick åt alla håll, hade han skadat någon? Hade någon dött? Var aina efter honom? Vad gör du här mitt i natten? Vad i helvete har du gjort, Mehdi? Lillbrorsan tittade på sina blodiga Air Jordan-sneakers, men sa inget. Jag blev livrädd. Det här-a var inte likt Mehdi. Han brukade åka hem till sina compadres och tvätta av sig blodet. Det här-a såg inte bra ut. Jag bad till Gud att ungen inte hade mulat någon. Vad fan ska jag säga till morsan? tänkte jag. Svara för helvete! Vad fan har du gjort, Mehdi? Han svarade med darrig röst: Du måste köra mig till sjukan...

MEHDI SEYYED
Född i Iran och uppvuxen i Göteborgs förorter. 2002 grundade Mehdi med sina vänner den första Bandidosavdelningen i Göteborg. Mehdi Seyyed har under flera år varit en av de mest omskrivna personerna i Västsverige, men han har aldrig ställt upp på någon intervju. I den här romanen får du för första gången ta del av Mehdi Seyyeds historia om livet i den undre världen. 2008 och 2009 dömdes han till sammanlagt nio år och sju månaders fängelse och han avtjänade hela sitt straff i superbunkrarna på Hall och Kumla. I juni 2014 frigavs han från Kumlabunkern. Mehdi är fortfarande aktiv i mc-klubben Bandidos. Numera tillhör han nationalavdelningen Europa.

ARASH RAOUFI
Brottmålsadvokaten Arash Raoufi fick tidigt lära sig gatans spelregler under sin uppväxt i en av Göteborgs förorter. Formad av förortsliv och inspirerad av anglosaxisk rätt är hans yrkesteknik likt ingen annan. Arash har medverkat i flera uppmärksammade mål som den världsberömda Instagramrättegången och försvarat klienter misstänkta för grov brottslighet. Med framgång har han försvarat klienter ända upp till Högsta domstolen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mammas son banditen : en brutal roman om kriminalitet i dagens Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt underhållande läsning
  Sara Scott, 27 mars 2016

  En gripande roman fullspäckat med äventyr, skratt och brutalt färgstarka scener. Skildringen av kärlek och acceptans mellan familjen, vännerna och brödraskapet genomsyrar hela boken.

  En varm, personlig lättläst bok där språket skildrar gatornas verkliga attityd och en underliggande humor som tilltalar mig.

  En perfekt roman som tar dig till Iran, till den vackra naturen, till den färgstarka kulturen men även till krig och klasskillnader.
  Vi får följa en familjs kamp, u... Läs hela recensionen

 2. Brutalt ärlig, och levande..
  Sajmonski, 27 mars 2016

  Berättad ur ett levande och ärlig synvinkel, hur Mehdis familj får lida. Hur hans familj får sona för valen som står i boken. Jag hade velat läsa mer! Kanske det blir en fördjupning?

 3. Årets bok!
  Mike, 22 mars 2016

  Nu är jag (tyvärr) färdig med den här boken. Känns tråkigt att den redan är slut och känslan av att man vill ha mer. Hoppas verkligen att det kommer en uppföljare till den här boken! En spännande bok med många roliga inslag. Den hade verkligen allt! Har läst en hel del böcker och den här passar mig som handen i handsken. Ett unikt sätt att få en inblick i en sådan värld som beskrivs väl i boken. Kanske blir en film? Någon som vet? 6 av 5 stjärnor all day long!

 4. Spännande och intressant!
  Mckenna (Landvetter), 14 mars 2016

  Spännande, intressant och bra flyt hela boken igenom om delar av den undre världen i Göteborg. Jag har läst en hel del inom denna genre och detta kändes unikt och riktigt bra! Har faktiskt inte stött på en bok som leker så bra med frågan om vad som är fiktion och vad som är verklighet. Det finns många avsnitt jag skulle vilja bolla mina tankar kring, men jag vill ju inte röja ngt för er som inte har läst den ännu heller :)

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Mammas son banditen : en brutal roman om ...