Svikaren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2019-05-17
Upplaga
1
Utmärkelser
Bookerpriset
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Hans Berggren
Originaltitel
The Sellout
Medarbetare
Alm, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 136 x 25 mm
Vikt
531 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703837
Svikaren (inbunden)

Svikaren

Inbunden,  Svenska, 2019-05-17
237
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Berättaren i Svikaren står åtalad i USAs högsta domstol. Hans brott? Att i Los Angeles-stadsdelen Dickens försökt återinföra rassegregationen på det lokala gymnasiet och slaveriet på sin lilla odling av vattenmeloner och marijuana. Detta för att återuppbygga en stad som raserats av knarkhandel, föroreningar och våld så till den grad att inte ens Tjernobyl eller Kinshasa vill bli Dickens vänort. När han räddar livet på stadens enda celebritet, den förbisedda 30-talsbarnstjärnan Hominy, och deras relation utvecklas till slav och Massa blomstrar åter Dickens.

När Svikaren av Paul Beatty utkom i USA var det en lika chockerande som revolutionerande roman som nådde läsarna och kom att älskas av såväl dem som en enad kritikerkår. Med en oändlig mängd humor och ett pisksnärtande rastlöst språk, som refererar lika ledigt till Kardashians som Martin Luther King och Tennyson, skriver Paul Beatty en ursinnig och vanvettig satir över dagens USA. Som läsare skrattar du högt åt Beattys humor och vändningar, men det är ett skratt som fastnar i halsen.

Svikaren är sylvass och obehaglig när Beatty blottlägger den amerikanska rasismens historia och hur den helt och fullt även idag genomsyrar det amerikanska samhällsbygget. Sällan har någon med sådan skärpa skärskådat det samtida USA och skrivit en samhällsskildring med sådan humor och obehag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svikaren
  2. +
  3. Allt går sönder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt går sönder av Chinua Achebe (pocket).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paul Beatty