Ponti (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2019-08-14
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Amanda Svensson
Originaltitel
Ponti
Medarbetare
Alm, Thomas (form)
Dimensioner
199 x 135 x 24 mm
Vikt
456 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703943
Ponti (inbunden)

Ponti

Inbunden Svenska, 2019-08-14
243
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
2003 lever den utstötta Szu i skuggan av sin mamma Amisa, som på 70-talet var stjärna i skräckfilmen Ponti men som numera är verksam som ett tvivelaktigt medium.

När Szu träffar Circe inleds en intensiv vänskap som kan öppna en väg bort för Szu från moderns isolering och skolans utsatthet, och samtidigt föra Circe närmre den fascinerande före detta filmstjärnan. Parallellt berättas historierna om Amisas väg från en bondby i Malaysia till livet i Singapores patriarkala filmvärld, och hur Circe 17 år senare kämpar med sin skilsmässa då hon på sitt trista reklamjobb får ansvaret för en nyinspelning av kultfilmen Ponti.

Plötsligt rubbas Circes tillvaro av minnet av två kvinnor hon en gång kände, av skuld och ett samvete som blir allt tyngre så vi aldrig helt kan lämna det förflutna bakom oss.

Ian McEwan har kallat denna debut briljant och det är en fängslande berättelse om tre kvinnor i olika tider fyllda av tonårsångest, alienation, värme, patriarkalt förtryck och karaktärer som strålar av liv, humor och minutiöst beskriven desperation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ponti
  2. +
  3. Städerskan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Städerskan av Nita Prose (pocket).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »