Fristäder, gästfrihet och yttrandefrihet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2015-11-27
Förlag
Nätverkstan
Dimensioner
185 x 125 x 15 mm
Vikt
228 g
ISBN
9789186717100
Fristäder, gästfrihet och yttrandefrihet (häftad)

Fristäder, gästfrihet och yttrandefrihet

Häftad Svenska, 2015-11-27
159
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I tider när det ropas allt högre om att inskränka, ja, helt avskaffa, gästfriheten och när yttrandefriheten på en gång hotas och missbrukas är det viktigare än någonsin att försvara dessa värden. Det nätverk av fristäder för förföljda författare och konstnärer som de senaste decennierna vuxit fram i Europa är ett sådant försvar.

I Fristäder, gästfrihet och yttrandefrihet skriver konstkritikern Niels Hebert om yttrandefrihetens ställning i ett globalt perspektiv, om hoten mot konstnärer, om bakgrunden till både den svenska yttrande- och tryckfriheten samt om fristädernas historia. När Gävle år 2014 tog beslut om att bli en fristad för en förföljd konstnär uppstod diskussioner. I boken redogörs för de politiska och rättsliga turer som följde.

Fristäder, gästfrihet och yttrandefrihet inleds med filosofen Jacques Derridas lika uppfordrande som hoppingivande uppmaning att bygga fristäder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fristäder, gästfrihet och yttrandefrihet
  2. +
  3. Skjut inte på journalisten! : 19 korrespondenters berättelser om yttrandefrihetens gränser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skjut inte på journalisten! : 19 korrespondente... av Staffan Heimerson, Elisabeth Hedborg, Elin Jönsson, Eva Elmsäter, Birgitta Edlund (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Jag följer dig till bussen

    Niels Hebert

    En berättelse om en resa en sommar. Jag brukar skjutsa dig i båten över sundet morgon och kväll. En morgon när vi kommit till fastlandet vill du att jag ska följa dig till bussen. Jag vill inte, jag har ingen lust. Jag startar den opålitliga utomb...