Väggen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-02-15
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Översättare
Rebecca Lindskog
Medarbetare
Bick, Laurenz (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
150 g
SAB
Hce
ISBN
9789186905422
Väggen (pocket)

Väggen

(37 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2016-02-15
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En kvinna följer med släktingar till alperna. När hon går och lägger sig första kvällen är hon ensam i huset och när hon vaknar dagen efter är hon fortfarande ensam. Hon går ut för att leta efter de andra och styr stegen mot värdshuset i närmaste by. Men på vägen dit går hon rakt in i en genomskinlig vägg. På andra sidan är alla varelser, både djur och människor, döda.

Det har ofta sagts att den som har läst Marlen Haushofers VÄGGEN aldrig mer blir densamma och att det är en bok man bär med sig resten av livet. VÄGGEN är otvetydigt en modern klassiker och har inspirerat många författare och konstnärer.

Marlen Haushofer föddes 1920 i Fraunstein i Österrike och dog i cancer inte ens 50 år fyllda. Under sin livstid skrev hon inte bara en lång rad böcker som har blivit klassiska, utan också dramatik, barnböcker och radioteater

"På drygt 200 sidor, varmblodigt översatta av Rebecca Lindskog, som även har skrivit ett tänkvärt efterod, får jag följa kvinnans vardag bakom Väggen, i form av den Redogörelse hon skriver 'för att hon måste, för att inte förlora förståndet.'" Lotta Lundberg i Sydsvenskan

"En underbar roman" Doris Lessing
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Väggen
 2. +
 3. Binas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Binas historia av Maja Lunde (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Väggen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Djup tanke
  Emilia P, 18 augusti 2020

  Att lägga ifrån sig Väggen är som att stänga en dörr samtidigt som man öppnar upp för ett mindre inferno av tankar. Redogörelsen är djup och kärleksfull. Tankarna kretsar kring vem kvinnan är och vad som hänt. Frågorna blir fler och fler. Detta är en bok som lämnar en hel del åt fantasin och tanken, på ett bra sätt! Ett mästerverk som måste läsas!

 2. Gripande och tänkvärd

  En av de bästa böcker som jag har läst. Blev fångad och rörd av den ensamma människans kamp. Trots långsamt tempo höll spänningen, det suggestiva, hela vägen. Existentiellt djup. Stark beskrivning av relationer till djur och natur.

 3. Bok om en ensam kvinnas kamp
  Uffe, 10 januari 2018

  Ganska bra, det märks att hon lagt ner en hel del tid på boken. Slutet känns som upplagt för en uppföljare. De filosofiska aspekterna finns definitivt där. Lätt feministisk, utan att det stör allt för mycket.

 4. En mycket läsvärd bok
  Wilhelm Dyrssen, 4 augusti 2017

  Denna är en av alla "Väggen" jag köpt under årens lopp. Denna gång utnyttjade jag Bokus utmärkta service: att ni skickade boken direkt till min vän som tack för trevlig sommarmiddag.
  Det är en fantastisk bok kort innehållsrik och mycket lämplig att diskutera t.ex i en bokklubb
  MVH Tove Dyrssen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Marlen Haushofer