Väggen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-02-15
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Översättare
Rebecca Lindskog
Medarbetare
Bick, Laurenz (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
150 g
SAB
Hce
ISBN
9789186905422
Väggen (pocket)

Väggen

(81 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-02-15
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En kvinna följer med släktingar till alperna. När hon går och lägger sig första kvällen är hon ensam i huset och när hon vaknar dagen efter är hon fortfarande ensam. Hon går ut för att leta efter de andra och styr stegen mot värdshuset i närmaste by. Men på vägen dit går hon rakt in i en genomskinlig vägg. På andra sidan är alla varelser, både djur och människor, döda.

Det har ofta sagts att den som har läst Marlen Haushofers VÄGGEN aldrig mer blir densamma och att det är en bok man bär med sig resten av livet. VÄGGEN är otvetydigt en modern klassiker och har inspirerat många författare och konstnärer.

Marlen Haushofer föddes 1920 i Fraunstein i Österrike och dog i cancer inte ens 50 år fyllda. Under sin livstid skrev hon inte bara en lång rad böcker som har blivit klassiska, utan också dramatik, barnböcker och radioteater

"På drygt 200 sidor, varmblodigt översatta av Rebecca Lindskog, som även har skrivit ett tänkvärt efterod, får jag följa kvinnans vardag bakom Väggen, i form av den Redogörelse hon skriver 'för att hon måste, för att inte förlora förståndet.'" Lotta Lundberg i Sydsvenskan

"En underbar roman" Doris Lessing
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Väggen
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Väggen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otrolig, lugn och samtidigt på djupet omskakande.
  KT, 6 november 2023

  En av mina större läsupplevelser. När litteratur blir så oändlig som den kan bli. När en författare genom ord öppnar dörrar till det som egentligen inte kan beskrivas med ord - men på något sätt sker det, något ringas in och fångas. Läsningen rinner lätt, den är relativt kort, men samtidigt är den tung som bly.

 2. Intressant tankeexperiment
  Margaretta , 25 oktober 2023

  Denna roman beskriver en dystopisk situation som det är lätt att känna igen sig i och man finner sig själv tänka på scenariot även efter avslutad läsning.

 3. Unik bok
  Mona Logård, 20 april 2023

  En annorlunda bok, mycket tänkvärt innehåll om vad en människa verkligen behöver i livet. Ett liv bortom massmedia av alla slag, statusprylar lyxvaror, prestigetänkande mm mm.
  En människas oanade krafter och kapacitet som hon besitter, då hon tvingas ställa om sina livsförutsättningarna totalt visar författaren på. Oförglömlig lärorik läsning.

 4. Tänkvärd!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 september 2022

  Den här boken fick jag som tips av mitt bibliotek och valde som bok i min och min kompis bokklubb. Det händer egentligen inte speciellt mycket i boken, men jag gillar den ändå på något sätt. Den får mig att inta ett lugn och jag märker hur mitt tempo sänks i takt med att berättelsen går framåt. Det är en tyst bok och jag känner hur skönt det är att läsa något som utspelar sig i en relativt stilla och oföränderlig miljö när verkliga världen omkring en skriker. Vill du att mycket ska hända är d... Läs hela recensionen

 5. En av de bästa böcker jag läst
  Bror Yngve Anderson, 17 december 2021

  Innan man börjar läsa tror man inte att man kommer att acceptera premissen, dvs väggen. Men det gör man efter några sidor och sen är man fast, tillsammans med huvudpersonen. Magiskt!

 6. Fantastisk
  Sara , 3 juni 2021

  Detta är en av mina absoluta favoritböcker. Det är så svårt att sätta fingret på exakt vad som gör romanen så bra. Jag ser en kärleksförklaring till naturen men det finns så mycket mer under ytan. Förutom det otroligt vackra språket har den har ett sådant djup och en underliggande mening som lämnar mycket över till läsaren själv att fundera över hur man väljer att tolka både händelserna och historien i stort. Jag har mina egna, personliga tankar om vad väggen i romanen representerar men jag k... Läs hela recensionen

 7. Så rätt i tiden
  Birgitta Lundh-Gitse, 15 mars 2021

  Även om boken skrevs på 60-talet känner jag att mycket av det som idag, under rådande isolering, händer med oss går att känna igen. De stora frågorna finns med, vad är det att vara människa, vad är viktigt, hur skall vi förhålla oss till djur och natur. Stråket av spänning följer också boken igenom. Glad över att denna bok valdes i den bokklubb jag tillhör. Känner att det krävs alltmer för att jag skall känna engagemang men detta var en bok att längta till, vemodigt då den var utläst.

 8. Annorlunda bok
  Michael , 21 januari 2021

  Väggen är en annorlunda bok som är välskriven. Boken är tänkvärd på många olika sätt. Samspelet mellan människa och djur är intressant.

 9. Underbar bok
  tirlittan, 4 januari 2021

  En del som jag talat med har uppfattar denna bok som en överlevnadsguide. För mig är berättelsen en metafor för människans mognadsprocess under sin inre resa. Trots att en människa är en social varelse gör hen sina viktigaste livsledande beslut inom sig själv, ensam och är ensam och enbart ensam ansvarig för sina val och beslut.

 10. En bok som välkomnar reflektion
  Sara, 3 november 2020

  En bok som får eget liv genom att den väcker mycket reflektioner. Den värsta mardrömmen är väl att vara ensam på jorden. Författaren får läsaren att möta denna rädsla, genom att huvudpersonen hittar ett sätt att leva utifrån sina förutsättningar. Boken är också en vacker naturskildring och Innehåller insiktsfulla och kärleksfulla detaljerade relationer till hennes djur.
  En annan fråga är om väggen är verklig och fysiskt går att ta på som den beskrivs i boken eller om den är själslig, att ... Läs hela recensionen

 11. Djup tanke
  Emilia P, 18 augusti 2020

  Att lägga ifrån sig Väggen är som att stänga en dörr samtidigt som man öppnar upp för ett mindre inferno av tankar. Redogörelsen är djup och kärleksfull. Tankarna kretsar kring vem kvinnan är och vad som hänt. Frågorna blir fler och fler. Detta är en bok som lämnar en hel del åt fantasin och tanken, på ett bra sätt! Ett mästerverk som måste läsas!

 12. Gripande och tänkvärd

  En av de bästa böcker som jag har läst. Blev fångad och rörd av den ensamma människans kamp. Trots långsamt tempo höll spänningen, det suggestiva, hela vägen. Existentiellt djup. Stark beskrivning av relationer till djur och natur.

 13. Bok om en ensam kvinnas kamp
  Uffe, 10 januari 2018

  Ganska bra, det märks att hon lagt ner en hel del tid på boken. Slutet känns som upplagt för en uppföljare. De filosofiska aspekterna finns definitivt där. Lätt feministisk, utan att det stör allt för mycket.

 14. En mycket läsvärd bok
  Wilhelm Dyrssen, 4 augusti 2017

  Denna är en av alla "Väggen" jag köpt under årens lopp. Denna gång utnyttjade jag Bokus utmärkta service: att ni skickade boken direkt till min vän som tack för trevlig sommarmiddag.
  Det är en fantastisk bok kort innehållsrik och mycket lämplig att diskutera t.ex i en bokklubb
  MVH Tove Dyrssen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Marlen Haushofer