Skildringar av syskonvåld (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2021-06-07
Upplaga
1
Förlag
Bokbox Förlag
Medarbetare
Eriksson, Kjell (form) / Burcar Martinsson, Marija (foto)
Dimensioner
218 x 145 x 11 mm
Vikt
269 g
ISBN
9789186980733
Skildringar av syskonvåld (häftad)

Skildringar av syskonvåld

Häftad,  Svenska, 2021-06-07
285

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Syskonrelationen saknas i stor utsträckning i diskussionen om våld i nära relationer - trots att denna relation ofta är en av de mest betydelsefulla och långvariga vi har. Internationella studier visar emellertid att våld utövat av syskon är ganska vanligt förekommande och även om det tenderar att vara mindre allvarligt sett till fysiska konsekvenser har det kopplats samman med desto fler allvarliga psykiska och emotionella konsekvenser. I den här boken sammanfattas dels tidigare forskning om våld i syskonrelationer, dels presenteras en ny svensk intervjustudie där personer som utsatts för våld av ett syskon berättar om sina upplevelser. Syftet med boken är att synliggöra ett tidigare relativt outforskat område inom familjevåld och våld i nära relationer och genom konkreta exempel bidra till en ökad förståelse för hur det kan upplevas när våld förekommer i syskonrelationer. Boken är författad med avsikt att kunna användas av såväl forskare och studenter som av praktiker inom exempelvis socialtjänsten.

Veronika Burcar Alm är docent i sociologi, verksam vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet. Hon undervisar bland annat på Kriminologiprogrammet och hennes forskningsintressen rör framför allt ungdomars upplevelser av våld och hot, våld i syskonrelationer och digital crowdsourcing. Den här boken är skriven inom ramen för två forskningsprojekt vilka båda har finansierats av Brottsoffermyndigheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skildringar av syskonvåld
  2. +
  3. Ambivalenta offernarrativ: Unga män, etnicitet och maskulinitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ambivalenta offernarrativ: Unga män, etnicitet ... av Veronika Burcar Alm, Anna Rypi, Malin Åkerström (häftad).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Veronika Burcar Alm