Blåsningen : så har det nya pensionssystemet lurat oss alla (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2018-05-28
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
212 x 140 x 22 mm
Vikt
399 g
SAB
Okc
ISBN
9789187207907

Blåsningen : så har det nya pensionssystemet lurat oss alla

(16 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-05-28
198
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Någonting är allvarligt fel med det nya svenska pen sionssystemet. Ett system som innebär:

- Att hundratusentals pensionärer idag hamnar under EU:s fattigdomsgräns.

- Att pensionen blir mindre ju längre du lever.

- Att många som arbetat heltid hela livet knappt får mer än de som inte arbetat alls.

- Att alla risker vältrats över på pensionärerna, vars pensioner vid behov automatiskt sänks.

- Att alla viktiga beslut fattas bakom lyckta dörrar i små slutna grupper.

I Blåsningen skildrar Inga-Lisa Sangregorio per- sonligt och inträng ande hur det kunnat gå så illa med våra pensioner, som tidigare beskrivits som juvelen i kronan vad gäller sociala reformverk. Hon tar också upp de politiska utspelen inför 2018 års val och vad som kan göras för att rätta till de mest iögonfallande orättvisorna.

OM FÖRFATTAREN

Inga-Lisa Sangregorio är frilans journalist och författare. År 2016 utgav hon den uppmärksammade boken Den sista friheten: Om rätten till vår död (Fri Tanke).

OM BOKEN

Jag vill skriva den här boken för att jag är så arg att jag måste dela min ilska med andra. När jag försöker bena ut vilka de viktigaste orsakerna till denna ilska är hittar jag en hel drös giltiga skäl. Här är de tre viktigaste:

Det är en skam att så många gamla måste tillbringa sina sista år i fattigdom, detta i ett rikt land som Sverige där stora delar av befolkningen har kunnat se sina real inkomster öka osannolikt mycket de senaste decennierna.

Det är en skam att ha lurat människor att tro att många års arbete skulle leda till en hygglig pension och sedan bryta mot det som med all rätt uppfattades som ett avtal mellan individen och samhället. Att på detta sätt bryta mot samhällskontraktet riskerar att rasera den tilltro till samhället som varit en så viktig del av svenskheten.

Men det jag har allra svårast att förlåta är den enorma folk fördumningskampanj som varit och är en bärande del av det nya pensionssystemet.

Inga-Lisa Sangregorio
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blåsningen : så har det nya pensionssystemet lurat oss alla
 2. +
 3. AI & makten över besluten

De som köpt den här boken har ofta också köpt AI & makten över besluten (häftad).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Blåsningen : så har det nya pensionssystemet lurat oss alla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra och informativ!
  Eva, 3 december 2020

  Bra och detaljerad genomgång i hur nya pensionssystemet utformades bakom lykta dörrar.
  Ingenting man blåst upp på löpsedlarna tyvärr, men detta är otroligt viktig information och borde vara obligatorisk läsning för alla om man skall kunna förstå vad som väntar på ålderns höst!

 2. Blåsta allmänpensionärer
  Gert Appelkvist, 5 november 2020

  Boken "Blåsningen" är ett ljus i mörkret. Man vill inte tro att det är sant att Sveriges Riksdagsmän och kvinnor med berått mod petar ut överlevande över kanten på det sjunkande skeppet. Tala om vänskapskorruption - brist på empati. Vi skall bli flera om utgången av denna härva. Efter debaclet som kommer att följa, är i vart fall en sak klar; De skyldiga skall dras ut i ljuset. Om inte annat så skall de få schavottera i historieböckerna. "De visade sitt sanna jag!". Må de sova oroligt.
  ... Läs hela recensionen

 3. Blåsningen om våra pensioner
  Karl Gustav Larsson, 21 juni 2019

  Har inte läst hela boken klart. Mycke bra redovisning om övergången från ATP till tilläggspension och hur pensionen minskar för varje år. Jag är 85 år och har sett hur köpkraften minskat år från år.

 4. Blåst på pensionen
  Jan Englund, 17 oktober 2018

  En bra genomgång med mycket fakta om hur det nya pensionssystemet skapat hundratusentals fattigpensionärer. Ett gigantiskt svek mot de som slitit ett helt yrkesliv i tron att de skulle få en hygglig pension.

 5. Sant!
  Ellis, 16 juli 2018

  Det nya pensionssystemet är verkligen en blåsning, vilket Inga-Lisa Sangregorio klart bevisar.

 6. Pensionsbluffen analyseras
  Thomas Nydahl, 15 juni 2018

  Bara för att du är pensionär är det inte säkert du har någon pension - i alla fall inte någon du kan klara dig på.

  Inga-Lisa Sangregorio nyutkomna bok Blåsningen. Så har det nya pensionssystemet lurat oss alla (Karneval förlag) är mitt första försök att förstå varför det blivit så.

  Man bör utgå från sin egen situation när man resonerar i denna fråga. Det gör Inga-Lisa Sangregorio. Jag i min tur läser henne utifrån min egen situation. Jag har minsta tänkbara pension, men den ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Inga-Lisa Sangregorio

 • Den sista friheten : om rätten till vår död

  Inga-Lisa Sangregorio

  "Det är skam, det är en fläck på Sveriges baner att du omyndigförklaras på din dödsbädd." Våra fri- och rättigheter har aldrig förr varit så många, och vår valfrihet aldrig tidigare så stor. Det är först när vi är svårt sjuka och döden oundviklige...

 • Blåsningen

  Inga-Lisa Sangregorio

  I Blåsningen skildras hur det gick till när vårt pen¿sions¿¿system reformerades på ett sådant sätt att idag hundratusentals pensionärer tvingas leva under EU:s fattigdomsgräns. Någonting är allvarligt fel med det svenska pen¿sionssystemet. Ett sys...