Drottning av Bredfjället : Anna Jonsdotter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2013-07-17
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
524 g
SAB
Lz Jonsdotter, Anna
ISBN
9789187283116

Drottning av Bredfjället : Anna Jonsdotter

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-07-17
83
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med sin nyfödda dotter i en filt på bröstet och några få ägodelar i en korg på ryggen stretar en ung mamma uppför Bredfjället. Bakom henne ligger barndomshemmet Lilla Fjäll. Dit är hon aldrig mer välkommen. Året är 1817 och Anna Jonsdotter har begått den olagliga handlingen att få barn utan att vara gift. Fotograferna Marcus Lundstedt och Christopher Eliasson är uppväxta på var sin sida av Bredfjället. Nu ger de tillsammans Anna nytt liv 150 år efter hennes död. I Drottning av Bredfjället får du följa med Anna under hennes första av många prövande år på fjället. Du delar hennes ilska till rikemanssonen och pappan Sven. Inspireras av hennes mod och osvikliga överlevnadsvilja. Känner kärleken till systern Greta som räddar hennes liv. Och uppslukas av ett gripande livsöde som ger en unik färginblick i livet som mamma, fattig och fördriven från 1800-talets Sverige. Bokdebuterande Marcus Lundstedt och Christopher Eliasson bor i Stockholm men är uppvuxna på var sin sida av Bredfjället i Ljungskile. Tillsammans tog fotograferna kameran, forskare, fotomodeller och fantasin till hjälp för att ge en unik färginblick i livet som mamma, fattig och fördriven från 1800-talets Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drottning av Bredfjället : Anna Jonsdotter
  2. +
  3. Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafråga... av Johan Berggren (pocket).

Köp båda 2 för 172 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drottning av Bredfjället : Anna Jonsdotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läs gärna boken "Röster drån skogen" först.

    Har tidigare läst boken "Röster från skogen" som är en bra bakgrund till Annas liv som beskrivs mera detaljerat i denna bok.

Visa alla 1 recensioner