Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2013-09-23
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
250 g
SAB
Hc
ISBN
9789187319440
Mördaren i folkhemmet (pocket)

Mördaren i folkhemmet

(49 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-09-23
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mördaren i folkhemmet Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
MORDEN SOM SKAKADE SVERIGE. Slaget mot det trygga folkhemmet Sverige är hårt och tidningsskriverierna om händelsen övertrumfar krigs rubrikerna. Det dånar i folkdjupet. Polisen måste hitta mördaren.

Vittnen kan berätta om en mörkhårig man och en svart bil. Slumpen vill att den kände idrottslegenden Olle Möller svarar exakt mot de få ledtrådar polisen har. Olle, som är en bekymmersfri typ och glad i kvinnor, svarar dumt på polisens frågor. Men är han verkligen en barnamördare?

Mordet på Gerd blir Olle Möllers öde och förföljer ho nom hela livet. På femtiotalet sker ytterligare två otäcka mord: femåriga Kerstin från Stockholm och tvåbarns mamman Rut Lind från Fjugesta mördas med några års mellanrum. Polisen ivrigt påhejad av en enig press och folkopinion är övertygad: Möller är skyldig igen!

När Olle Möller 1959 åtalas för mordet på Rut blir det Sveriges största mordrättegång genom tiderna. Dag ut och dag in toppar Fjugestamordet löpsedlarna och "mördaren Möller" är Sveriges mest hatade man.
Olle själv nekade i sten fram till sin dödsdag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mördaren i folkhemmet
 2. +
 3. Bombmannens testamente

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bombmannens testamente av Ebervall & Samuelson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Mördaren i folkhemmet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fascinerande och skrämmande
  Ing-Britt Runger, 12 december 2020

  Hemskt att sådant här hänt och kanske händer i vårt land. Att möjligheten till makt gör människor till en sorts förbrytare - hemskt!

 2. Den bästa True Crime romanen genom tiderna
  urzi, 8 juni 2020

  Det här bara måste vara den bästa boken i True Crime-genren som någonsin skrivits, engelska och amerikanska verk inkluderade.

  Historien är så häpnadsväckande fantastiskt osannolikt otrolig så att den endast skulle kunna framställas från verkliga livet.

  Att någon författare skulle kunna ha "hittat på" denna historia finner jag helt uteslutet. Äran för verkets skyhöga kvalitet låter jag författarna dela med de inblandade huvudpersonerna och de "journalister" som delgav svens... Läs hela recensionen

 3. Mycket bra!
  Lena Annicka Bergqvist, 1 oktober 2019

  Jag älskar Ebervall o Samuelsons böcker, har läst om Fröken Florens på Huseby, om Ers Majestäts olycklige Kurt och nu läser jag Mördaren i folkhemmet som handlar om Olle Möller och den rättskandal han drabbades av. Mycket bra och spännande.

 4. Omvärdering
  Thomas Franzén, 29 juli 2016

  Boken fick mig att omvärdera både kriminalpolis och min barndoms "hemska" mördare?
  Mycket välskriven och bra bok, som alla svenskar borde läsa.

 5. En rafflande roman om verkliga mord i Sverige
  Claes Björnberg, 4 februari 2016

  Detta är en underbar roman som bygger på 3 verkliga mord som skedde på 30-talet fram till 50-talet- Anklagad och dömd står Olle Möller. Det är lätt att ta hans parti som oskyldigt dömd, då det visar sig att Polisen inte redovisar vittnes mål som talar till Möller's fördel. Det känns som Polisen har gett sig tusan på att Olle Möller är skyldig till alla 3 morden.Berättelsen skildrar också hur och vad som hände under i Sverige under tiden som boken skildrar.
  Detta är en bok som jag verklige... Läs hela recensionen

 6. Rättsfall från 50-60 talet
  40-talist, 25 maj 2015

  Många i min ålder minns de svarta rubrikerna i tidningarna och de vilda spekulationerna om vem som sett vad av en passerande grön fiskbil. I den här spännande boken får man återuppleva allt som hände och om den sanning som kom fram för sent. Tankarna går till Quick-historien och påståendena om att åklagarsidan mörkade viss utredning. Säger inte mer - läs denna spännande bok!

 7. Fascinerande och tänkvärd
  Eva, 9 september 2014

  Det märks att två advokater som vet vad de pratar om, har skrivit. Boken är inte bara ett historiskt dokument, utan också en upprörande berättelse om övergrepp i svenskt rättsväsende. Välskriven och koncentrerad med sinne för relevanta detaljer som lyfter hela historien.

 8. En oskyldig Olle Möller blir dömd
  Pia, 31 januari 2014

  Den 2 december 1939 anmäldes en 10-årig flicka, Gerd, försvunnen. En vecka senare hittades hon, brutalt mördad och utsatt för ett grovt sexbrott. Händelsen väckte enormt starka känslor i landet. Man fann hundhår och fibrer från jutesäckar på Gerds kläder. Ganska snart föll misstankarna på potatishandlaren Olle Möller. Slumpmässiga sammanträffanden ledde till misstanken. Han hade en bil som påminde om den som vittnen sett och han hade en hund som brukade följa med honom i bilen. Dessutom frakt... Läs hela recensionen

 9. Mycket spännande läsning lite förvånad eftersom det...
  Maria, 30 oktober 2013

  Mycket spännande läsning lite förvånad eftersom det skedde innan jag var född men
  har hört så mkt talas om detta fall under flera år!

 10. Advokaterna Per G Samuelsson och Lena Ebervall skriver...
  Per-Erik Bergnér (Saltsjö-Boo), 11 oktober 2013

  Advokaterna Per G Samuelsson och Lena Ebervall skriver romaner baserade på fakta. Den tidigare "Kungens Lilla Kurt" om Hajbyaffären var också en fempoängare. Rekommenderas.

 11. En mycket bra bok. Spännande och inte minst tänkvärd....
  Snoopy, 26 september 2013

  En mycket bra bok. Spännande och inte minst tänkvärd. En bok man helst vill läsa pärm till pärm utan paus. Rekommenderas.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Ebervall & Samuelson