Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2016-09-20
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
233 x 165 x 33 mm
Vikt
771 g
SAB
Vcbb,Vmb
ISBN
9789187371561
Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende (häftad)

Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende

(17 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-09-20
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När boken Sockerbomben bli fri från ditt sockerberoende kom ut 2004 slog den ner som ja, en bomb! Vad var det här? Sockerberoende, det fanns ju inte. Eller sockerkänslighet, vadå? På den här tiden pratade man inte ens om att socker skulle vara särskilt skadligt. Ja, utom för tänderna då.

I dag är scenen en helt annan. Sockerbomben har getts ut på fem olika språk och sålts i över 70 000 exemplar. Nu kommer det varje år nya böcker om faran med socker i alla former. Allt fler läkare och forskare varnar för sockrets skadliga effekt på hjärta och kärl, som en orsak till västvärldens exploderande fetmaepidemi och till den snabba ökningen av diabetes typ 2 (som inte längre kallas åldersdiabetes eftersom det också börjat drabba barn). Du hittar recept på LCHF- och paleokost utan socker och mjöl, både i böcker och på nätet.

Så, varför är vi inte nöjda? Varför en ny, tredje, uppdaterad utgåva av Sockerbomben? Svar: vår tids stora sockerparadox. Trots att de flesta nu vet att socker är skadligt för oss ökar försäljningen år efter år! Det beror på att de välvilliga råd som ges i dag är felaktiga och bygger på okunskap. Sjukvården, medierna och de allra flesta hälsoförespråkare som skriver om socker ger nämligen exakt samma råd till alla. De vet inget om skillnaden mellan att ha ett socialt bruk, ett skadligt bruk eller ett beroende och de förstår inte att vägen till ett friskt liv ser helt olika ut för de olika grupperna. Tyvärr får det katastrofala följder för vårt samhälle och för alldeles för många människor.

I Sockerbomben 3.0 får du den kunskapen, enkelt presenterad utifrån den allra senaste forskningen och Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende. Du kommer själv att se vilken grupp du (eller dina anhöriga) tillhör och lära dig vad just du kan göra, steg för steg, för att slippa sockersuget, få perfekt hälsa och ett bra liv.

OM FÖRFATTARNA Bitten Jonsson är leg sjuksköterska och utbildad i USA inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet av framgångsrik behandling med över 6 000 patienter och en efterfrågad föreläsare, både i Skandinavien och USA.

Pia Nordström är journalist med bakgrund bland annat från Expressen, som både redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende
 2. +
 3. Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker ... av Jessie Inchauspé (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alltför mycket utsvävningar, upplevelser o tankar.
  Ulf Sjögreen, 14 december 2023

  Alltföför mycket text med utsvävningar om olika personers egna upplevelser och tankar. De fakta boken förmedlar skulle med lätthet kunna rymmas på en bråkdel av antalet sidor.

  Om ni vill ha fakta och argument mot socker köp hellre "ETT SÖTARE BLOD" av Ann Fernholm, en bok tät med fakta men ändå lättläst. Mycket välskriven!

 2. Sockerberoende Hejdå!
  Carola, 7 februari 2019

  Tack Bitten Jonsson och Pia Nordström för denna bok!
  Visst är det fortfarande tufft vissa dagar och man får ett sug efter socker och snabba kolhydrater. Men med denna bok förstår jag varför jag reagerar som jag gör och har lättare att avstå.

 3. Tänkvärt
  Birgitta Helen Danielsson, 8 december 2017

  Många aha upplevelser och mycket intressant läsning. Viktigt budskap.
  Hade gärna läst färre berättelser om andra människor och mera om själva beroende delen och fler goda råd.

 4. Hoppas fler läser boken
  Saxofonissan, 10 januari 2017

  Fantastiskt bra bok! Rekommenderar alla att läsa den! Den som själv inte är beroende av socker känner garanterat någon som är det. Då är det värdefullt med kunskap och insikten om att alla beroenden egentligen är en sjukdom, ett och samma beroende. Det är enbart drogen och uttrycken för beroendet som varierar.
  Har boken själv både som pappersbok och som en e-bok, för att lätt kunna gå tillbaka till.
  Tyvärr påstår sjukvården i Sverige fortfarande att sockerberoende inte alls finns. In... Läs hela recensionen

 5. Fantastisk och skrämmande
  Karolina engborg, 24 oktober 2016

  Väldigt välskriven bok om ett mycket viktigt ämne. Läs den och ändra ditt liv, du förtjänar det! Läs den nu!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna