Verarnas drottning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Markus av Trolyrien (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
491 g
SAB
uHc
ISBN
9789187411496
Verarnas drottning (inbunden)

Verarnas drottning

(17 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-28
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Visserligen utropade kung Josua den unga kvinnan Diomeda till arvtagare av tronen i Valarien, men istället har hon drivits i exil. Albrak är på flykt undan Greve Stronius Pärlehand, som har makten i riket och smider ränker som kan betyda undergång för Valarien. Verflickan Ilasa räddas till livet av Albrak när monster anfaller dem och nu följer hon honom som hans personliga tjänare. Denna oförutsedda trio söker tillsammans upp kréernas matriark som vill prata om Valariens framtid. Resan för dem genom den brännande öknen till Sirana, en glittrande stad av glas. Nu står mycket på spel för Valarien. Vem ska regera? Kan Diomeda finna sin väg? Vilka planer har den gåtfulla och mörka ökengudinnan Sirana för Albrak? Och vilken roll spelar Markus av Trolyrien i allt detta?

Sagt om Markus av Trolyrien:

Boken är skriven med humor och den är lättsam att läsa? Det här är en bra och välskriven bok för fantasyfrälsta.
(Anna-Karin Närkling i BTJ:s häfte #2, 2017)

Liksom Harry Potter är det en bok som passar alla - barn som vuxna.... den gränslösa och vågade fantasin gör att den sticker ut ... så unikt, så bra!
(Tusen sidor)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Verarnas drottning
 2. +
 3. Xirianas gåta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Xirianas gåta av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Verarnas drottning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande uppföljare
  Marias bokhylla, 14 november 2021

  Verarnas drottning är den direkta fortsättningen på Markus av Trolyrien, i serien med samma namn.

  Den börjar med att verflickan Ilasa hittar en främling som hon försöker få liv i, och när det sedan visar sig vara Albrak och han räddar henne undan monster, bestämmer hon sig för att vara hans personliga tjänare som tack och följa honom var han än går. Diomeda utropades av kung Josua som arvtagare till Valariens tron men hon drivs i exil. När dessa tre möts startar ett äventyr som ingen... Läs hela recensionen

 2. Bra uppföljare!
  Hanna, 31 december 2020

  3,5 stjärnor. Tycker helt klart att boken är läsvärd, karaktärerna är roliga att följa och berättelsen är intressant. Jag gillar att man fick veta hur det gick med Markus även om han inte var huvudpersonen i den här boken. Den har en tydlig karaktärsutveckling vilket jag tycker är intressant att följa, är dock inte ett fan av Albrak vilket drar ned på betyget lite eftersom det i mitten blir lite långsamt. Men rekommenderar den här om man gillade första delen samt är ett fan av Diomeda och Ilasa!

 3. Rymmer mycket att diskutera
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Jag gillade ettan och i tvåan tar Joseph A. Davis de fantasirika äventyren till nya höjder. Efter första boken har jag vant mig vid denna annorlunda värld och ingenting är längre konstigt. Det är spännande att här få lära känna de karaktärer som i första boken omgav Markus. Berättelsen rymmer mycket att diskutera ur samhällsperspektiv och kulturer. Den lyfter frågor och får läsaren att tänka vidare, både under tiden och efter att boken är slut.

 4. En riktigt spännande fantasybok
  eftermiddagste.se, 17 november 2020

  Redan i första kapitlet sätter berättelsen fart och fortsätter att föra oss framåt hela tiden. Jag dras med och vill inte lägga ner boken när jag väl börjar. Man vill bara fortsätta för att se hur det går och för att se hur allt hänger ihop, även om Kung Josua fortfarande är en person jag inte fått fatt i än och är väldigt nyfiken på så får man reda på det mesta.
  Miljöerna och sederna i Valarien är fantastiskt spännande, påhittiga och roliga. Det finna många olika lager i det hela och ma... Läs hela recensionen

 5. En värld jag vill vara kvar i!
  @annas_bokhylla, 13 juli 2020

  Den här gången står kronprinsessan Diomeda, kung Albrak och verflickan Ilasa i händelsernas centrum. Den kungliga rådgivaren Pärlehand har skickligt manövrerat ut Albrak från makten, medans Diomeda, arvtagare till tronen, är landsförvisad. Ilasa tjänar Albrak troget som tjänarinna, sedan hans majestät räddat livet på henne.

  Nu måste de göra allt de kan för att Valarien inte ska hamna i krig och förhindra Pärlehand att driva landet till stor olycka. Men vem har rätten till tronen? Mar... Läs hela recensionen

 6. En fantasybok för alla från 10-100 år!
  Majt Ingalill Bengts, 30 december 2019

  Del 2 var lika bra och spännande som del 1 - jag ser redan fram emot fortsättningen! Denna bok rek. varmt!

 7. Verarnas Drottning
  Magnus Svensson, 2 december 2019

  Recension av Verarnas Drottning av Joseph A Davis.
  Diomeda har drivits i exil och Albrak är på flykt från Greve Stronius Pärlehand den femtonde.
  Boken är ett äventyr som aldrig riktigt tar sig, Tyvärr! Jag gillade första boken jättemycket i serien. Hade väldigt höga förväntningar inför del 2. Saknar Markus i handlingen som inte är med nästan någonting i denna. Men det som ändå höjer betyget är att boken är välskriven, fint omslag och lättläst typsnitt. Får en känsla av att författaren... Läs hela recensionen

 8. En riktig bladvändare!
  laspedagogen , 17 oktober 2019

  Det här är den andra boken i serien "Markus av Trolyrien". När man har lyckats väldigt bra med den första boken (som jag också gav fem stjärnor) ställs höga förväntningar på uppföljaren. Jag tycker verkligen att Davis har lyckats med det. Kanske är bok 2 snäppet bättre till och med. Språket är mer välutvecklat, vilket är imponerande av en författare som inte skriver på sitt modersmål.

  Tidigt hamnar en i ett hisnande äventyr och spänningen stiger för varje sida. Det är en riktig blad... Läs hela recensionen

 9. Världsbygget är målande
  Bookishlyfalling, 30 september 2019

  Verarnas drottning är uppföljaren till Markus av Trolyrien!
  Boken riktar sig nog mer mot barn än vuxna men går lika bra att läsa även om man är vuxen. Jag tror att om jag hade läst denna serien när jag var yngre och precis hade börjat läsa fantasy och äventyr mer regelbundet så hade det blivit en av mina favoriter!
  Utan att spoila första boken så kan jag säga att Verarnas drottning, precis som Markus av Trolyrien, är intressant, rolig och unik!
  Världsbygget är målande och det finn... Läs hela recensionen

 10. Mycket bra uppföljare
  Angelica (@angelicasbokhylla) (Värnamo), 28 september 2019

  Det är så härligt att få återvända till Valarien. Här finns mycket jag absolut inte skulle vilja vara med om. Att stöta på grunolder eller Greve Pärlehand är två av sakerna. Men att få se manetfontänen i Isurium, simma i Blomsterfloden, rida på Lövgröns rygg och få vara Diomedas och Markus vän är något jag verkligen skulle vilja uppleva. Det är otroligt spännande att få följa deras äventyr genom Valarien. Jag gillar blandningen av karaktärer, både manliga och kvinnliga och i olika åldrar. Jag... Läs hela recensionen

 11. En perfekt uppföljare!
  Lexie, 22 juni 2019

  Verarnas drottning är precis som en uppföljare ska vara - snäppet bättre! Och det på de flesta sätten, bortsett från en något seg och oklar handling, till viss del. I övrigt är det en fantastiskt härlig bok och man blir verkligen glad av att läsa den. Här adderas mer spänning, relationer och vändningar, jämfört med förra boken, och det blir riktigt lyckat. Ilasa är bokens största tillgång och en så himla lyckad karaktär som jag hoppas få läsa mycket mer om snart!

 12. Värdig uppföljare!
  Amiranda, 19 juni 2019

  Äntligen är uppföljaren av Markus av Trolyrien här och den är lika spännande och svår att lägga ifrån sig som ettan! Nu får man följa och lära känna mer av några karaktärer som inte var lika stora i förra boken, vilket är intressant. Humor och skratt varvas med spänning, mystik och dubbelspel samt problematiken kring olika kulturer som möts under svåra omständigheter.
  Jag bara längtar tills trean kommer så att man får läsa mer om vad som händer och få svar på en del frågor som byggts upp efter att man läst ut den här boken!

 13. Verarnas drottning recension
  Joram , 14 juni 2019

  Bra bok, rolig och spännande! Jag rekommenderar verkligen boken till andramänniskor som gillar fantasy böcker. Boken är inte bara rolig men handlar också om problem, som vi har i samhället.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis