Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Markus Av Trolyrien (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
491 g
ISBN
9789187411496
Verarnas drottning (inbunden)

Verarnas drottning

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-09-28
159
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Visserligen utropade kung Josua den unga kvinnan Diomeda till arvtagare av tronen i Valarien, men istället har hon drivits i exil. Albrak är på flykt undan Greve Stronius Pärlehand, som har makten i riket och smider ränker som kan betyda undergång för Valarien. Verflickan Ilasa räddas till livet av Albrak när monster anfaller dem och nu följer hon honom som hans personliga tjänare. Denna oförutsedda trio söker tillsammans upp kréernas matriark som vill prata om Valariens framtid. Resan för dem genom den brännande öknen till Sirana, en glittrande stad av glas. Nu står mycket på spel för Valarien. Vem ska regera? Kan Diomeda finna sin väg? Vilka planer har den gåtfulla och mörka ökengudinnan Sirana för Albrak? Och vilken roll spelar Markus av Trolyrien i allt detta?

Sagt om Markus av Trolyrien:

Boken är skriven med humor och den är lättsam att läsa? Det här är en bra och välskriven bok för fantasyfrälsta.
?Anna-Karin Närkling i BTJ:s häfte #2, 2017

Liksom Harry Potter är det en bok som passar alla - barn som vuxna.... den gränslösa och vågade fantasin gör att den sticker ut ... så unikt, så bra!
?Tusen sidor
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Verarnas drottning
 2. +
 3. Xirianas gåta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Xirianas gåta av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Verarnas drottning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Världsbygget är målande och det finns så många int
  Bookishlyfalling, 30 september 2019

  Tack till @trolyrien för recensionsexemplaret av Verarnas Drottning!

  Verarnas drottning är uppföljaren till Markus av Trolyrien!

  Boken riktar sig nog mer mot barn än vuxna men går lika bra att läsa även om man är vuxen. Jag tror att om jag hade läst denna serien när jag var yngre och precis hade börjat läsa fantasy och äventyr mer regelbundet så hade det blivit en av mina favoriter!

  Utan att spoila första boken så kan jag säga att Verarnas drottning, precis som Mark... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra uppföljare
  Angelica (@angelicasbokhylla) (Värnamo), 28 september 2019

  Det är så härligt att få återvända till Valarien. Här finns mycket jag absolut inte skulle vilja vara med om. Att stöta på grunolder eller Greve Pärlehand är två av sakerna. Men att få se manetfontänen i Isurium, simma i Blomsterfloden, rida på Lövgröns rygg och få vara Diomedas och Markus vän är något jag verkligen skulle vilja uppleva. Det är otroligt spännande att få följa deras äventyr genom Valarien. Jag gillar blandningen av karaktärer, både manliga och kvinnliga och i olika åldrar. Jag... Läs hela recensionen

 3. En perfekt uppföljare!
  Lexie, 22 juni 2019

  Verarnas drottning är precis som en uppföljare ska vara - snäppet bättre! Och det på de flesta sätten, bortsett från en något seg och oklar handling, till viss del. I övrigt är det en fantastiskt härlig bok och man blir verkligen glad av att läsa den. Här adderas mer spänning, relationer och vändningar, jämfört med förra boken, och det blir riktigt lyckat. Ilasa är bokens största tillgång och en så himla lyckad karaktär som jag hoppas få läsa mycket mer om snart!

 4. Värdig uppföljare!
  Amiranda, 19 juni 2019

  Äntligen är uppföljaren av Markus av Trolyrien här och den är lika spännande och svår att lägga ifrån sig som ettan! Nu får man följa och lära känna mer av några karaktärer som inte var lika stora i förra boken, vilket är intressant. Humor och skratt varvas med spänning, mystik och dubbelspel samt problematiken kring olika kulturer som möts under svåra omständigheter.
  Jag bara längtar tills trean kommer så att man får läsa mer om vad som händer och få svar på en del frågor som byggts upp efter att man läst ut den här boken!

 5. Verarnas drottning recension
  Joram , 14 juni 2019

  Bra bok, rolig och spännande! Jag rekommenderar verkligen boken till andramänniskor som gillar fantasy böcker. Boken är inte bara rolig men handlar också om problem, som vi har i samhället.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis

Bloggat om Verarnas drottning