Uppdrag: Rädda julen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hemliga boken för äventyrare (del 5)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2016-10-25
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Silvy Strand
Dimensioner
216 x 155 x 14 mm
Vikt
321 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413155
Uppdrag: Rädda julen (inbunden)

Uppdrag: Rädda julen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-10-25
145
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Julen är hotad! Någon eller några förstör julgranar och russin blir till harlortar i glöggen. Pepparkaksdegar och paket försvinner. Lina och Peppar måste ta reda på vad det är som händer. Och de måste rädda julen!

Ps. Det här äventyret är del av Hemliga boken för äventyrare. Men det får du inte berätta för någon! Den här boken är bara för riktiga äventyrare!

Det här är femte, fristående delen i den lättlästa kapitelbokserien Hemliga boken för äventyrare. Det är också en adventsbok, som du läser ett kapitel i varje dag i december, ända fram till julafton.

Det fina med Lina är hennes mod och äventyrlighet. För att skriva den hemliga boken måste hon ju ha modet att hoppa in genom mörka lönndörrar och blöta träsk. Men hon gör det och hon lyckas. Det fina med bokserien däremot är att Lina är just detta modig och äventyrlig. Hennes kön och hennes hudfärg, hårfärg eller vad det nu kan vara som provocerar vissa människor finns bara där, okommenterat. Det är precis detta jag strävar efter i mitt arbete som minister ett samhälle där våra egenskaper står i centrum, inte vårt kön eller färg, och där ingen hindras från att delta i samhället och demokratin. Att dessutom kombinera detta med barns läsning är desto bättre.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke om serien Hemliga boken för äventyrare

Sagt om boken:

Det är en spännande och fartfylld berättelse, som utspelar sig mot fonden av ett vinterlandskap bland folktro och skrock. Den onda skogsbländan överlistas, julen kan komma, farmor likaså! (...) Silvy Strands mustiga färgillustrationer ger boken härlig karaktär. Gillas!

Staffan Engstrand, BTJ

Årets bästa julkalender till vem som helst mellan 3-8 år (eller vuxen, jag är såld) är boken Uppdrag: Rädda Julen! av Cecilia Rihs. (...) Tips, tips, tips!

365 böcker du borde läsa

En bok som är en adventskalender med ett kapitel för varje decemberdag fram till jul. Hur fint? Vi har aldrig haft någon adventskalender med presenter då mina ungar redan har en miljon saker att stöka ner vårt hem med. Men att sitta ner och läsa ett extra kapitel känns som en superfin grej! Tänker mig tända ljus och barnaögon som glittrar.

Ida Ekw

Årets nyaste och intressantaste adventskalender ...

Jultradition

Detta är barnböcker som passar utmärkt för barn från ca 5 år men även lite äldre barn och för all del även vuxna kan ha stort utbyte av dem för de är himla roliga. I alla fall tyckte barnen på jobbet och jag det. Handlingen i böckerna är om folktro och våra väsen och det är ju något som jag själv är väldigt intresserad av och som jag vet passar barn som handen i handsken. De tycker om det här lite mystiskt magiska som för människor förr i tiden var verklighet. Nu i oktober kommer det en ny bok av författaren, en lite annorlunda bok vad jag förstår det som, och en bok som jag blir barnsligt sugen på att läsa. Det är en julkalenderbok - 24 kapitel som leder oss fram till julafton och som fortfarande handlar om figurerna ur tidigare böcker. Boken heter Uppdrag: Rädda julen och det kan väl knappast bli bättre och mer spännande. Det tycker inte jag i alla fall... Så nu vill jag läsa den här boken, allra helst precis så som den ska läsas, ett kapitel för varje dag.

Fantastiska berättelser
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppdrag: Rädda julen
  2. +
  3. Uppdrag: Träsktrollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag: Träsktrollen av Cecilia Rihs (inbunden).

Köp båda 2 för 269 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Uppdrag: Rädda julen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Julstämning, rysmys, fniss och härliga bilder
    tvåbarnsmamma, 15 november 2017

    En mysig och fantasifull kapitelbok som barnen läser med engagemang och fniss!
    Lina och färgstarka figuren Peppar möter roliga och finurliga - och ibland lite lömska - sagoväsen i ett snötäckt december. Boken bjuder på julstämning, fantasieggande bilder och rysmys att läsa i ett sträck om man inte kan hålla sig och vill ha reda på vad de mystiska händelserna beror på. Eller att dela upp i 24 dagar, en dag i taget ända fram till julafton!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Uppdrag: Rädda julen