Naturens rättigheter : att skapa fred med jorden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-05-06
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Slettengren, Sophie L (form)
Dimensioner
252 x 194 x 16 mm
Vikt
765 g
SAB
Uh
ISBN
9789187439537

Naturens rättigheter : att skapa fred med jorden

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-05-06
253
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dagens lagstiftning skyddar inte miljön utan reglerar exploateringen av den. Naturen ses som en resurs på människans villkor. Det här gör att den biologiska mångfalden hotas, klimatet påverkas och livsförutsättningar för alla levande varelser förändras. Naturens rättigheter ändrar på det när ekosystemen blir juridiska subjekt. Då kan bland annat livsmiljöförstörelse, så kallad ekocid, bli ett brott. För många i västvärlden innebär idén ett nytänkande som möjliggör en fredlig relation mellan människa och natur. Historien visar att sådana nya lagar kan bereda väg för verkliga kultur- och systemskiften. Här presenteras idén av ekopedagogerna Ingrid och Nikolas Berg samt forskaren Martin Hultman. De beskriver hur den vuxit fram och idag sprids över världen när floder, skogar och berg får rättigheter i en förvånande hastighet. Boken visar hur naturens rättigheter i lagstiftning kan vara verktyg för samhällstransformation och en hållbar framtid liksom hur vi alla kan delta med hjälp av ekopedagogiken där vi tar steget från åskådare till medskapare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Naturens rättigheter : att skapa fred med jorden
 2. +
 3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Naturens rättigheter : att skapa fred med jorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kanske årets viktigaste bok!
  Kerstin Åberg, 5 juni 2019

  Läs, begrunda, bli berörda, börja göra annorlunda!
  Boken är vacker, ger oss möjligheter men vi måste agera nu.
  Boken vill väcka oss och ge oss mod och verktyg hur vi ska kunna leva ett liv i samklang med naturen, naturen som vi inte kan existera utan,

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna