Sy väskor : vackra som smycken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2017-02-17
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Helena Bengtsson
Dimensioner
225 x 174 x 19 mm
Vikt
486 g
SAB
Qccc
ISBN
9789187471087
Sy väskor : vackra som smycken (inbunden)

Sy väskor : vackra som smycken

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-02-17
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Päls, skinn, ull, reflexband, återbrukade jeans, vackra applikationer och fina broderier!
Formgivaren och konsthantverkaren Helena Bengtsson visar i boken hur du gör för att trolla fram vackra väskor som rymmer det viktigaste och som går att bära både till vardag och fest.

Förutom utförliga beskrivningar och mallar till väskorna får du tips på allt från material och verktyg, till vilka stygn som passar och hur du syr bästa handtaget i skinn. De flesta av bokens femton väskor är sydda för hand, men några sys på maskin eller har foder som är sytt på maskin.

Väskorna i boken är inspirerade av kjolväskan, eller kjolsäcken, som är namnet på en liten väska som bärs till folkdräkter. Kjolväskorna är lika slående vackra som användbara och har ofta ett personligt uttryck precis som de väskor du själv syr!

Helena Bengtsson har en magisterutbildning i textildesign vid Textilhögskolan i Borås och har även studerat Textilkonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet. Med öppen blick undersöker
hon kulturarvet och använder det som inspiration- och kunskapskälla i sitt arbete. Hon arbetar med ateljékollektioner och utställningar, gör offentliga utsmyckningar och uppdragsformgivning. Från och till anlitas hon även som lärare och har kurser i olika tekniker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sy väskor : vackra som smycken
 2. +
 3. Heavy duty sewing : en handbok i att konstruera och sy väskor och andra prylar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heavy duty sewing : en handbok i att konstruera... av Anton Sandqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sy väskor : vackra som smycken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande!
  MorrMorr, 4 maj 2017

  Instruerande grundmönster, lätta att variera efter eget material och smak. Grundat i folklore utvecklat till modernt återbruk. Många presentväskor kommer det att bli.

 2. Inspirerande bok
  Lena Josefsson, 3 april 2017

  Gillar den här boken väldigt mycket. Bra och noggranna instruktioner. Mycket inspiration för den kreativa som säkert kan hitta på egna mönster med den här boken som grund.
  Mitt betyg är egentligen 4,5 för det enda jag saknar lite är tips på var du kan hitta material, försäljare av tyg, väskbyglar mm. Alternativet är adresser till olika Hemslöjdskonsulenter som kan hjälpa till.
  En bok att bli glad av!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Bengtsson