Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
718
Utgivningsdatum
2018-09-18
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Jim Jakobsson
Originaltitel
Enlightenmaent now: The case for reason, science, humanism a
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
230 x 155 x 50 mm
Vikt
1114 g
SAB
Oab
ISBN
9789187513336

Upplysning nu : Ett manifest för förnuft, vetenskap och humanism

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-18
279
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Världen blir allt bättre, även om det inte alltid känns så. Upplysning Nu! är min nya favoritbok någonsin." - Bill Gates

Håller världen verkligen på att falla sönder? Riskerar religiösa och auktoritära rörelser att försvaga demokratin och det globala samarbetet?

Steven Pinker visar att hälsan, välståndet, freden, kunskapen och lyckan ökar i hela världen, men inte till följd av någon kosmisk kraft, utan på grund av upplysningsidealen: förnuft och vetenskap. Här finns försvaret vi behöver för att möta världens problem och fortsätta mänsklighetens utveckling.

Steven Pinker är professor i psykologi vid Harvard University. Han forskar i språk och kognition och är känd för sin evolutionspsykologiskt baserade teori om språkutvecklingen hos barn. Han har tidigare skrivit ett flertal uppmärksammade populärvetenskapliga böcker, bland annat The Language Instinct (1994), Ett oskrivet blad: och andra myter om människans natur (2002, på svenska 2006) och The Better Angels of our Nature: Why Violence has Declined (2011).

"Om man just nu tycker att det ser mörkt ut i världen ska man läsa Steven Pinkers briljanta Upplysning Nu! . Så trösterikt!" - David Lagercrantz

"Pinker är en förebild med just den intellektuella hederlighet och tapperhet vi behöver för att återupprätta samtalet och gemenskapen." - David Brooks, The New York Times

"Upplysning Nu! är magnifik och upplyftande, och får dig att vilja rusa till datorn och stänga ditt twitterkonto." - The Economist
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Upplysning nu : Ett manifest för förnuft, vetenskap och humanism
 2. +
 3. Allt jag fått lära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag fått lära mig av Tara Westover (pocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Upplysning nu : Ett manifest för förnuft, vetenskap och humanism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Unik
  Ingrid Adolfsson, 30 januari 2021

  En unikt upplyftande, upplysande bok som varje nyfiken människa borde läsa. Många vänner har fått den i present av oss. Köp den !

 2. Rosling++
  Lars, 15 september 2020

  Fakta som nästan aldrig framgår ur nyhetsflödet. Många sidor, men bra sammanfattat i de första kapitlen och andra kapitel är fristående från varandra. Bästa boken på länge.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Steven Pinker